tag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post8179108610873600178..comments2023-05-27T17:56:23.458+03:00Comments on Bostancık: Haruptan un yapalimtugrulhttp://www.blogger.com/profile/16912066198235612484noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-25514968119077156782011-09-20T20:24:24.869+03:002011-09-20T20:24:24.869+03:00Selam Bengisu, bu seneki harup unumuzu yapmayi yen...Selam Bengisu, bu seneki harup unumuzu yapmayi yeni bitirdik. Eger hala ilgileniyorsan bize bostancik08@gmail.com adresinden ulasabilirsin.Pinarhttps://www.blogger.com/profile/16794690119399752349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-45528360420546457312011-08-20T17:42:58.491+03:002011-08-20T17:42:58.491+03:00yaptığınız harnup unlarını satıyor musunuz? satıyo...yaptığınız harnup unlarını satıyor musunuz? satıyorsanız kaça sattığınızı öğrenebilir miyim lütfen?bengisuhttps://www.blogger.com/profile/11200944977646277039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-57494144793967615052010-10-22T12:07:07.069+03:002010-10-22T12:07:07.069+03:00Evren, aslinda onumuzdeki yillarda yolunuzu harup ...Evren, aslinda onumuzdeki yillarda yolunuzu harup zamani buraya dusurebilirseniz, birlikte her bir seyini deneriz!:)Pinarhttps://www.blogger.com/profile/16794690119399752349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-53437558127407642942010-10-21T10:32:14.717+03:002010-10-21T10:32:14.717+03:00Guar bitkisinin cekirdeginin unu yaygin kullanilan...Guar bitkisinin cekirdeginin unu yaygin kullanilan bir alternatif kivam arttirici. Vegan dondurmalarda kullanilir. Ama ayni amacla kullanilan bir baska cekirdegin ununu daha biliyorum ben: Keciboynuzu cekirdegi unu ;)hindibahttps://www.blogger.com/profile/00077240749614178546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-3251518370802323172010-10-19T19:12:16.967+03:002010-10-19T19:12:16.967+03:00Vejeteryan tarif oldugu icin sanirim boyle ilginc ...Vejeteryan tarif oldugu icin sanirim boyle ilginc seyler var. Guar fasulyesi varmis! Ben de bu vesile ile ogrendim :) http://en.wikipedia.org/wiki/Guar_gum<br />Carob ice cream diye aratip size uyan tarifi secebilirsiniz. Bizim aktarlarin ne zaman neyi ne diye satacaklari belli olmaz :) Ben nohut unu bulamadim mesela. Oysa Ingiltere'de elimi attigim her yerden cikardi. Keciboynuzunu da elektrikli kahve degirmeninde cekmeye kalkmistim ununu bulamayinca, alet yaniyordu :P O yuzden nohut unu denemesi hic yapmadim :) Bir de su tarife bakarsaniz, tam dondurma degil ama daha sade sanirim. http://www.hacres.com/recipes/cards/carob-sauce-ice-cream-topping<br />Buradaki http://alteredplates.blogspot.com/2007/10/perfect-vegan-scoop.html mimicream de soya kremasi galiba, sut kremasi ile denenebilir belki. Baska tarifler bulursam haber ederim gene.Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-41732060280009263632010-10-19T18:19:57.119+03:002010-10-19T18:19:57.119+03:00Harup agacimizi cok seviyorduk ama bu kadar cok se...Harup agacimizi cok seviyorduk ama bu kadar cok seyinin yapildigini bilmiyorduk dogrusu. Dondurma icin tarife baktim. Burada bulmasi biraz zor seyler var tarifte!:( Bu guar gum'in turkcesi nedir, biliyor musun? Arrowroot da "ararot nişastası" imis. Aktarlara sormali.Pinarhttps://www.blogger.com/profile/16794690119399752349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-28436188531694084722010-10-19T02:07:46.281+03:002010-10-19T02:07:46.281+03:00Dondurmasi da yapiliyormus haberiniz ola :) http:/...Dondurmasi da yapiliyormus haberiniz ola :) http://vegiemama.tripod.com/mycookbook/carobicecream.htmlBercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-19328619416940043742010-10-18T20:33:57.626+03:002010-10-18T20:33:57.626+03:00Serkan, bulursaniz, mutlaka ununu alip deneyin. Ha...Serkan, bulursaniz, mutlaka ununu alip deneyin. Hatta bir iki kasigini geceden bir bardak sutun icine koyup, sabaha afiyetle icin. Biz bir kavanozu yarim doldurup ustunu sutle tamamladik. Cok tatli oldu. Bir-iki kasik kullanip uzerini sut ile tamamliyoruz. Bir haftadir tadini kaybetmedi!:)<br /><br />Berceste, ilk firsatta tarifi deneyecegim. Bazi malzemeleri degistirmem gerekecek gibi duruyor gerci. Bu arada, ben kokusuz haruba harup demem!;)<br /><br />Sut dilimi, kek ve kurabiyede un ile karistirdim. Kekte sekeri yari yariya azaltip kalanini harup unu olarak degistirdim. Ununu da ona gore biraz azalttim. Ben internette buldugum tariflere gore genelde sanirim harup ununu biraz bol kepce koyuyorum. Bir ornek verirsem, orijinal tarif:<br />2.5 bardak un<br />1.5 bardak seker <br /><br />diyorsa, ben :<br />.75 bardak harup unu<br />1.75 bardak bugday unu<br />.75 bardak seker<br /><br />olarak pisirdim. Un yerine tamamen harup unu, cok tatli yapar gibi geliyor bana. Harubu cogaltip, sekeri iyice azaltmayi deneyecegim.Pinarhttps://www.blogger.com/profile/16794690119399752349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-4717932371677284282010-10-17T00:43:28.948+03:002010-10-17T00:43:28.948+03:00Merhaba... Keçiboynuzu küçükken diğer kuru yemişle...Merhaba... Keçiboynuzu küçükken diğer kuru yemişlerden farklı oluşu ile ilgimizi çeken bir kuru yemişti bizim için... Bugün artık çocukların pek de ilgi alanına girmiyor maalesef; bu açıdan ununun elde edilebilirliği ve kullanımı önemli bence... Bu arada merak ettim -buğday unu ile karıştırmadan -sadece keçi<br />boynuzu unu ile mi yaptınız keki ve kurabiyeyi? Son derece nostaljik geldi bana: Mısır Çarşısı'nda arayıp sormalıyım :)Süt Dilimihttps://www.blogger.com/profile/14534286610062278624noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-18576723435847035362010-10-17T00:38:59.589+03:002010-10-17T00:38:59.589+03:00O koku beni de rahatsiz etti aldigim keciboynuzu t...O koku beni de rahatsiz etti aldigim keciboynuzu tozunda. Kakao yerine sute katmakti benim amacim. Ozellikle kucumen icin. Ama anlatilanlarin aksine ayni tad ve kokuyu bulamadim. Benim aldigimda mi sorun vardi diye de dusundum. Zira keciboynuzunun cok hos bir tadi ve kokusu var gibi gelir bana... Ayrica keciboynuzu tozundan da ilk Isil sayesinde haberdar olmustum bu tarifi ile http://veggieway.blogspot.com/2006/11/carob-cake-w-chocolate-chips.html Denenebilir ne dersiniz ;-)Bercestehttps://www.blogger.com/profile/03611119834516206122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8026439025001243188.post-35284522398068558982010-10-16T22:25:47.213+03:002010-10-16T22:25:47.213+03:00keklerinizin lezzetine lezzet katıldığı muhakkak. ...keklerinizin lezzetine lezzet katıldığı muhakkak. Bir ilkle daha bizi tanıştırdığınız için teşekkürler. Harnup unu'nu hiç duymamıştım.Serkan ÖZDEMİRhttps://www.blogger.com/profile/15943108338130766633noreply@blogger.com