12 Temmuz 2009 Pazar

Ne Pisirsek?

Eskiden "ne pisirsek" sorusunun cevabini kendimiz verirdik. Evet, pazarda ne var, ne ucuz, ne guzel, neler yeni cikmis gibi faktorleri de katardik ama en cok da butcemizin elverdigi olcude canimiz ne istiyor diye dusunerek alisverisimizi yapardik. Artik bizim yerimize sebze bahcemiz veriyor kararlari: "Dunku borulce guzeldi degil mi, al sana biraz daha borulce. Demek bamya istemiyorsun artik, al o zaman biraz daha bamya!"

Bahcedeki bitkiler gelistikce verdikleri urun miktari da artti. Bu sabah bamya, borulce, domates, patlican ve kabak topluca 3 kilo 250 gr geldi. Dikim isini zamana yaymak ve bunu saglayacak dikim yerleri hazirlamak sart. Ayrica dogal besin saklama yontemlerini ogrenmeye baslamakta da fayda var. Yuksel teyze patlicanlari ipe dizmis bile. Bana gosterdi kasigin sapi ile nasil oyulacagini. Tabii eller usta, biz yapinca bakalim ilk kacini telef edecegiz...

3 yorum:

Meyvelitepe dedi ki...

Biz de mecburen ustalaşacağız elbet bu işlerde:) Sizin orada kurutma işi mümkün, burada konserve yapılıyor. Aslında uygulayabileceğimiz farklı yöntemleri deneyip damak tadımıza uygun olanı bulmamız gerekecek herhalde.

Sevgiler...

Pinar dedi ki...

Ben de ablamdan konserve domates sosu nasil yapilir ogreniyorum. Super lezzetli oluyor onunkiler. Ilk onerdigi sey kocaman bir tencere ve onu kaldirabilecek bir ocak almak! Himmmm, tencere kolay da, ocak isi zor! Aslinda eminim Yuksel teyze gunes enerjisini kullanarak domates sosu yapma bilgisini bizimle paylasir!:)

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.