8 Nisan 2011 Cuma

Üçüz


Bu aralar yumurtalar pek bol. Kek, borek bol bol tuketiyoruz. Gecen gun kek yapmak icin 3 yumurtayi aldim, tezgaha koydum. Kafam da mesgul, otomatige baglamis sekilde yapiyorum keki. Birden keki hazirladigim kaba 3 sari dusuverdi. Once anlamadim. Hemen kalan yumurtalara baktim. Sayi 2! Gozlerime inanamadim.

Normal bir yumurtadan epey uzundu.



Cift sarili yumurta duydum da 3 sariliyi hic duymamamistim.

Ya siz?

12 yorum:

Selen dedi ki...

3 sarılı ben de ne duydum ne de gördüm daha önce. Ama insan bunu yumurtlayan tavuğa da acımadan edemiyor yani... :)

Berceste dedi ki...

Ben cocukken Halkali'da Ziraat okulu vardi. Oraya cift sarili yumurta almaya giderdi bizimkiler ozel. Yaninda da minik bir koru vardi, benim icin orasi ormandi :) Neydi sirri ciftsarili yumurtanin bilmiyorum. Ama ogrenmeyi isterim dogrusu ;-)

beste dedi ki...

mart ayi sirf kedilere degil anlasilan tavuklarin hayatida zenginlesiyor;)

Berceste dedi ki...

Bugunlerde ne hikmetse kim ne ariyorsa Allah benim karsima cikartiyor :) Dogayi Kesfederken'e ekledigim bir linke takilmistim, oyle gidip duruyordum. Once Alis'in duvarini nerede daha once gordugumu buldum, bloga yazdim, sonra da senin yumurtalari ahanda bu sitede bacim! Oradan da diger link verdigi siteye senin bu ozel durumu sorabilirsin. 3 sari dememis zira obur sitede ;0 http://www.gardenfreshliving.com/2009/11/a-double-shelled-egg.html Gecenlerde de birkac cicek adini Allah karsima cikartmisti, dur bakalim neye varacak bu isin sonu :P

hindiba dedi ki...

Ben de duymadim hic üc sarili yumurta. Cocukken cift sarili yumurta satan birinden alirdi bizimkiler de yumurta. Ben neye göre ayirt edebildigine sasardim adamin cift ve tek sarililari. Cünkü kendi halinde dogal bir sürec oldugunu düsünürdüm. Belli ki öyle degil. Peki neden bazi yumurtalarin kabugu kahverengi ve bazilarinin ki beyazdir? ;)

Berceste dedi ki...

Tavugun cinsine gore yumurta kabugunun rengi de degisiyor diye bilirmis annem Evren! Ligorinler sari kabuklu olurmus, arkamdan yumurtalara bakip oyle diyor, onun yalancisiyim :) Ama isin teknigi nedir icin verdigim linke bakmak gerek ;-)

Pinar dedi ki...

Sanirim ayni tavuk aralarda cift sarili da yumurtluyor. Ama bir daha yumurtlar mi bilmem.

Yumurtanin rengini bilemedim! Ama yesil kabuklu yumurtalar oldugunu biliyorum desem, cevabi bizle paylasman icin yeterli olur mu! :)

Meyvelitepe dedi ki...

Afiyet olsun! Bu sürprizle çarşıdan alınmış yumurtada karşılaşsak, kimbilir ne komplo teorileri üretirdik:))

Pinar dedi ki...

O yuzden her duydugunuz komplo teorisine inanmamak lazim!:)

hindiba dedi ki...

Dilek'in annesinin dedigi gibi genetik olarak bazi tavuklar beyaz, bazilari kahverengi kabuklu yumurta yumurtlarmis. Tavugun tüy rengiyle ilgisi olduguna dair bir inanis varsa da bu dogru degilmis. Bende nedense kahverengi kabuklu yumurta daha lezzetli, daha tercih edilir gibi bir izlenim vardir. Almanlarin %60'i da benimle ayni izlenimi paylasiyormus ama besin degeri acisindan aralarinda bir fark yokmus. Kahverengi kabuklarin daha saglam , digerinin daha kirilgan oldugu söyleniyor ama. Gecenlerde paskalya icin yumurtanin ici (kabuguna zarar vermeden) nasil bosaltilir, onu da ögrendim. Insan bu yastan sonra bile neler ögreniyor! :)

okivanc dedi ki...

Tugrul, ogleden sonra Pinar uykuya yatinca su tavuklarin genleriyle oynamayi birak artik... Su link'lere bi ara bakiverin. Cok ilginc.

Iki Sarili

Iki ve uc sarili

tugrul dedi ki...

Kimin yumurtladigini cozsem hemen laboratuvari kuracagim ama daha onu beceremedim! Folluga kamera kurmam lazim :-)