16 Şubat 2009 Pazartesi

Agave Americana

Bostancik'ta bol miktarda dev bir succulent cinsi olan Agave Americana var (tahminlerimiz gore yani, dun google yaparak resimlerden biz o sonuca vardik). Ozellikle derecegimizin kenarlarinda. Anavatani Meksika imis, buralara nereden geldi acaba?

Gercekten 2 metreye varan kollari ve ölürken actigi 8-10 metrelik agac gibi cicekleri ile muhtesemler. Biz ciceklerini goremedik ama biri yere tamamen devrilmis, digeri ise yavas yavas egilmis 2 cicek agacimiz var. Bunlardan birinin bu dev ciceklerden birini uzattigini gormek cok heyecanli olacak. Boyutlarini daha iyi algilamaniz icin ilk resimde arkadan gecen kopegimiz Uzum'e dikkat.



4 yorum:

Meyvelitepe dedi ki...

Bu sukkulent büyüdüğünde dikenleri hançer gibi oluyor. Bizim yazlığın bahçesinde de var bir tane böyle. Sonunda çocuklar yaralanmasın diye dikenlerinin uçlarını penseyle kestiydim :)

tugrul dedi ki...

Gercekten de kollardan biri ile dev bir kilic yapmak mumun! Texas Chainsaw Massacre'dan daha korkunc bir film cevrilir :-)

Aslinda ahtapotunki gibi uzayan dikenli kollarini ben ilk gordugumde biraz korkmustum. Gecerken uzanip dolaniverecek gibi!

okivanc dedi ki...

Adana, Mersin civari bunlarla dolu. Bizim evin etrafinda o kadar cok var ki her yil uc bes tanesi cicek aciyor. Genellikle bir onceki yildan kalma kurumus cicekle kurumamis olanlar yan yana oluyor. Guzel bir goruntu. Fotografi olacakti bende.

Bu arada Tekila'nin Agave'nin yapraklarini kilic gibi bir seyle kestikten sonra geride kalan 100-120 poundluk yumurta seklinde govdeleri fermente etmek suretiyle yapildigini bir belgeselde gormustum. Hic girmeyin o ise, tavsiye etmem!!!

Pinar dedi ki...

Himmm, elimizde tekila hammaddesi var yani! Eli kolu kestirmeye, gozu kor etmeye deger mi acaba! :)