23 Şubat 2009 Pazartesi

Siniflari Ayiriyoruz



Kizlan'in cocuklari ile derslerimiz tam gaz devam ediyor. Havalar soguk gittiginden ve muhtarin burosunda isitma tertibati olmadigindan fena usuyoruz!

Bu pazar gunu karisik son dersimizi yaptik. Onumuzdeki haftadan itibaren kucukler ve buyukler olarak ikiye ayriliyoruz. Kucuklerin her biri 10 kaplan gucunde kaos yaratabiliyorlar cunku. En azindan buyukleri kurtarmis olacagiz :-)



Grup boyle buyukken en verimli belli bir konu uzerinde konusmak oluyor, formal ders calismak yerine. Ilk 45 dakika bu sekilde geciyor. Sonra cozulemeyen problemler vs. Dersi mutlaka isim sehir, kelime turetme gibi bir oyunla bitiriyoruz.

Gecen hafta basket topu, portakal vs ile gunes, dunya, ay, gece/gunduz, mevsimler vs. konusmustuk. Mevsimlerin olusmasinda dunyanin ekseninin egik olmasinin etkisini buyukler bile pek anlamamis. Fener yardim ile guzel bir demo yapmis olduk.



Bu hafta da solunum konustuk, oksijen alip karbondioksit verdigimizi (pis hava diyorlar) buyukler hemen soyledi. Onlara haftaya kadar arastirmak icin odev verdik, "icimiz pis mi de soludugumuz temiz havayi pisletiyoruz, ne oluyor iceride?" diye. Ipucu olarak da onlarla ates yakmayi, yakmak icin nelere ihtiyac oldugunu, atesten cikan dumanin icinde ne oldugunu falan konustuk. Haftaya mum, bardak vs. getiricekler, yakacak disinda ates yakmak icin baska birsey de gerekiyor mu, kendi gozlerimiz ile gorecegiz.

9 yorum:

Basak dedi ki...

Pınar hanım; bu bir tür etüd mü? yoksa kızlan'da okul mu yok? Her durumda, yaptığınız şey harika, sizi tebrik etmek istiyorum. Acaba, bu projenizin amacına uygun olarak herhangi bir şekilde malzeme kitap vs. gibi desteğe ihtiyacınız var mı?

tugrul dedi ki...

Merhaba, sorunuza ben cevap vereyim. Bu, simdilik haftalik ders tekrari yaptigimiz bir tur etud, ayarlanabilirse bilgisayar dersleri de eklenecek. Su anda muhtarligi kullaniyoruz ders icin ama ilk firsatta daha kalici olarak kullanabilecegimiz bir yer ayarlamaya calisacagiz. Eger oyle bir yerimiz olursa icini bolca kitap, harita, gunes sistemi, dunya, iskelet, dinozor modeli vs. ile doldurmayi planliyoruz :-) O asamaya geldigimizde destek alabilirsek harika olur.

Kizlan'daki eski okul kullanilmiyor, cocuklar 5 dakika uzaklikta Resadiye'deki okula servislerle gidip geliyorlar.

Lerzan dedi ki...

Sevgili Pinar, Tugrul ve Basak..

3 cok sevdigim doga asigi arkadasimin bloglari sayesinde tanismis olmalari ne guzel.. en kisa zamanda biraraya gelip zevkli doga aktibiteleri yapalim insallah..

Tugrul cum Pinar cim cocuklarla yaptiklarinizi hayranlikla takip ediyorum; harikasiniz.. ben Ankara dayim; 2.5 hafta once kesin donus yaptim.. Berke Mayis gibi gelecek.. en kisa zamanda gelip gormek istiyoruz sizleri, oralari.. cok ozledik!!

Pinar dedi ki...

Basak (Hanim demesem kizmazsin umarim!:), Lerzan;
Bu inanilmaz! Basaklarin maceralarini heyecanla okurken dogrusu boyle bir surpriz olacagini hic tahmin etmemistim! Ne guzel oldu.

Basak, Tugrul detaylari vermis. Zaman icinde umarim istedigimiz yere geliriz de malzeme destegi isteriz.

Lerzan'cim, hosgeldin! Dondugunuze kendi adima cok sevindim. Eminim geride biraktiklarin icin zor olmustur ama sizleri biz de cok ozlemistik. Ilk firsatta bekliyoruz.

tugrul dedi ki...

Yaa, internet boyle birsey iste!

Artik daha yakina geldiginize gore umarim beraberce online/offline nice seyler yapariz.

Hos geldin.

Basak dedi ki...

İnanmıyorum ben bu işe... Ama ne kadar sevindim... Demek Pınar ve Tuğrul, sevgili Lerzan'ımızın arkadaşı... Eh o zaman, bizden de kurtulamazlar:)

Pınar ve Tuğrul, biz de sizin maceranızı keyifle ve kendi adımıza özlemle takip ediyoruz. Çünkü ben ve Alev'İn bir hayalini gerçekleştirmiş durumdasınız. Bu yoldaki maceralarınız, tecrübeleriniz bize çok yardımcı olacak. Henüz kıyılara yerleşme imkanımız yok, ama çok istedik diye evren bize bir fırsat sundu, abant'ta dağ köyünde sisinkinden küçük bir yerimiz oldu. biz de orada geliştirmeye çalışıyoruz kendimizi...

Bu etüd projeniz için de gerekli her tür desteği yapmaya hazırız, bir işaret verin, gerisini burada biz ayarlarız. Bütüne yapılacak en anlamlı katkılardan biri... Takipteyiz
Sevgiler

EmRe SeLeS dedi ki...

Etud calismalariniz muhtesem. Cok duygulandim fotograflari gorunce. Ben de elimden ne gelirse yapmaya hazirim. Sizlerle de gurur duyuyorum. :)

tugrul dedi ki...

Heyoo, bu yaz bir sure gonullu ogretmen kadromuz artar belki?

faik murat unel dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık.