27 Nisan 2009 Pazartesi

Cibiler Geldi!

Cibi, civcivin Kizlancasi. Bu pazar Zeytincik'ten 6 adet brahma, sanirim 1 adet de cochin civcivi aldik (brahma'lar da iri ancak cochin'ler iyice dev, bizim bir tanesi de digerlerinin neredeyse 2 kati ama yas olarak daha buyuk durmuyor).

Bu turler ile ilgili cok guzel link'ler bulamadim:

Brahma tavuklari
Bir Brahma fotografi
Cochin

Bize yaklasik yarim saat uzaklikta Zeytincik diye bir yerde Istanbul'dan gelip buraya yerlesmis bir ailenin harika bir ciftligi var. Icinde yuzlerce kanatli hayvan, bazilari Turkiye'de sadece bu ciftlikte olan sulunler, tavuskuslari, siyah ve beyaz kugular, cesit cesit ordekler, vs. Kumes planlarini degerlendirirken birinin tavsiyesi uzerine gidip ilk kez gordugumuzde kulahimiz ucmustu.



Meger gecen seneye kadar 40 cesit tavuk varmis ama ciftligin sahibi tavuklardan vazgecmis. Sagolsun bizim icin kulucka makinelerine yumurtalar koymus, bu Pazar gittigimizde, yaninda hediye sarabimizla civcivlerimizi aldik. Belki birkac hafta sonra Denizli civcivleri ve siyah cochin'ler eklenecek :-)




Artik Payam'a karsi cok dikkatli olmamiz lazim cunku fare egzersizleri ile avciligini iyice ilerletmis durumda.

2 yorum:

EmRe SeLeS dedi ki...

Brahma pek gosterisli hayvanmis. Cochin ise salvarli koylu teyzelere benziyo :) Ama cibileri ben oper koynuma sokarim onlar ne ole yaaaa! Buyuyup tavuk olacaklarini hayal edemiyorum. Masumluk timsali bebeler :D

Pinar dedi ki...

Emre'cim ikisi de super guzeller. En cok da pacalarini sevdim ben. Efe efe dolasiyorlar ortalikta. Seyretmesi cok hos oluyor. Tiyatro seyreder gibi!:)