4 Kasım 2009 Çarşamba

Son bir haftanin ozeti

Bir kac hafta once, gecen sene ilk gordugumde pixel cicegi adini verdigim soganli cicegi arka tepelerde gordum. Bir sene gecmis ustunden. Anladim ki benim icin Bostancik'ta yil donumleri 31 Aralik degil Ekim ortasi bir vakit olacak.

Istanbul'dan 2 gun oldu doneli. Tugrul'un kiz kardesi evlendi. 15 saatlik donus yolunda bir muddet yolculuk yapmak istemedigimize karar verdik. Bu Istanbul yolculugu bizim icin Meyvelitepe'yi ziyaret etme acisindan cok guzel oldu. Hem ev sahipleri hem de Köpük bizi o kadar iyi agirladilar ki, saatlerin nasil gectigini anlamadik. Yagan yagmur ne yazik ki Meyvelitepe'yi gezmemizi, o 100 yillik muhtesem zeytin agaclarina dokunmamizi, minik sekoyaya merhaba dememizi, goji fidelerini gormemizi engelledi. Meyvelitepe'ye tekrar ziyaret etmek icin neden bol anlayacaginiz!:) Ama biz muhabbetimizi Datca'da devam ettirmek dilegiyle ayrildik.

Dondugumuzden beri biraz daginik bir haldeyiz. Layka hasta. Geldigimizden beri agzina lokma koymuyor. Surekli yanimizda, uzgun ve cokmus bir bicimde dolasiyor. Sadece gezmeye tepelere ciktigimizda hareketli. Ne oldugunu anlayabilmis degiliz. Bu arada bastiran yagmurlar bizi ummadik yerlerden vuruyor. Bu sabah kumesin yan tarafinda kolay erisim icin yaptigimiz buyuk kapagi yerlerde, icerisini de islanmis bulduk. Allahtan yagmur bir kac saat ara verdi de ciddi bir tamir yaptik.

Simdi yagmurluklari, cizmeleri giyip, disari cikip yagmur gozlemi yapacagiz. Swale'ler, goletler, yollar, vs. icin. Hadi kolay gelsin bize.

9 yorum:

Meyvelitepe dedi ki...

Layka'ya üzüldüm, geçmiş olsun. Belki ayrılık üzmüştür onu, Köpük de evde yalnız kalınca biz gelene kadar yemeğine hiç dokunmuyor. Umarım ciddi bir şey değildir.

Sizi bekleyen diğer işler için de kolay gelsin.

Sevgiler...
Jale

tugrul dedi ki...

Layka bu sabah yarim caybardagi kadar corbamsi birseyden icti. Umarim aksama dogru biraz daha yer cunku endiselenmeye basladik artik!

Daha onceki kopegimizden de biliyoruz ayriligin kopekler icin ne kadar kotu oldugunu. Galiba hayvansevenler derneginin hazirladigi bir afis var, tatile goturulup orada birakilan bir kopegin uzaklasan arabanin arkasindan bakisi. Cok dokunakli. Maalesef Datca'da buyuk bir problem bu.

Lerzan dedi ki...

kolay gelsin arkadaslar!!

Basak dedi ki...

iki bilge tasarımcı ailenin bir araya gelmesi önemli bir olay. ne mutlu size... sevgiler

hindiba dedi ki...

Hosgeldiniz!

Pinar dedi ki...

Lerzan'cim sagol.

Basak, biz daha yolun cok basindayiz ama iltifat icin cok tesekkurler!:)

Hosbulduk Evren. Evde olmak cok guzel, bir de Layka'yi iyilestirseydik!:(

hindiba dedi ki...

Aaa! Hala mi hasta Layka? ben kendine gelmistir diye ummustum :(

okivanc dedi ki...

Sormaya korkuyorum, Layka iyilesti mi?

tugrul dedi ki...

Kopegimiz 2 gundur tamamen normale dondu, kendi yemegini bitirip kardeslerin yemegine sulanmaya basladi. Bu haberi vermek icin biraz bekledik cunku daha once de bir ara yemekle ilgilenir gibi yapip sonra tekrar istahsizlasmisti.
Ilgilenen herkese Layka adina cok tesekkur.