12 Aralık 2010 Pazar

AKCEP Toplantisi ve Datca'nin Deli Ruzgari

Benim Istanbul'daki 3 gunluk Dogal Tarim semineri ardindan Tugrul da Istanbul'daki 15 gunluk permakultur kursuna gitmisti. Bill Mollison ve Geof Lawton'la! Simdilik ikimiz birlikte bir yerlere bu kadar uzun gidemedigimizden, kurada Tugrul'a bu 15 gun cikti, bana 3 gun ayrilik!:) Coooook zor oldu. Bir daha ne edip etmeli bu kadar ayrilmamali dedik. Tugrul inanilmaz guzel bilgilerle dondu. Eminim yavas yavas sizlerle paylasir. Tabi oradan bir de grip virusunu takmis koluna, geldi! 1 haftadir hasta. Artik iyilesmeye basladi.

Tugrul'un donusunden 1 hafta sonra da AKCEP (Akdeniz Cevre Platformu) toplantisina permakultur sunumu yapmaya cagrildik. Nala'yi yanimiza alip, kedilere, Layka'ya ve tavuklara bol bol yem ve su koyup 1 gece kalmali Koycegiz-Fethiye arasindaki Pastoral Vadi'ye gittik. Nala inanilmaz akilli davrandi, sunumlarda sakin sakin oturup bizi dinledi. Dondugunde Layka ve kedilere anlatacak epey birikimi oldu!:) Cok guzel bir toplanti oldu. Umuyoruz ki Tugrul'un grip virusunu degil ama permakultur virusunu bulastirdik!;)

Dun oglen biraz panikle yola ciktik. Ne de olsa ilk defa bu sekilde biraktik Bostancik ahalisini. Datca'ya yaklastikca ciddi bir ruzgar esmeye basladi. Endiseli bir sekilde eve vardik. Hemen kube kumese baktik. Yerinde duruyordu. Kaziklarini tedbir olarak saglamladik. Tavuklar, civcivler, Layka ve kediler; hepsi sag ve salimdi. Oh be dedik! Gece boyunca ruzgarin sesine ara ara uyandim. Icim sikildi her seferinde. Sabah civcivlerin "fiy fiy" sesine uyandim. Bu kadar yakinda olmalarina pek ihtimal vermedim. Baska bir seydir dedim ama yine de kat kat giyinip hemen disari ciktim. Ilk gordugum civcivlerden biri oldu! Amman dedim, civcivler gezici kumesten cikmayi becerdiler, anne icerde kaldi, Nala acaba kacini hakladi! Sonra kafami kumeslere dogru bir cevirdim, gordugum manzara su:



Kafami sola cevirdim, incirin altina siginmis tavuklari gordum:



Kafami arkaya cevirip baktim kubbe kumes badem agacinin tepesinde mi acaba diye; yerinde gayet saglam durusuyla beni cok sasirtti dogrusu!

Bundan sonra yaptigim ilk is civcivleri saklandiklari calilarin arasindan cikartip saymak oldu. Meger ruzgar gezici kumesi de birlesme yerinden oynatmis, anne ile birlikte hep beraber sabah gezintisine cikmislar. Sayi tamam cikti.

Sabahin ayazinda, eldivenleri giyip kapsonlari takip kumes tamirati yapmaya basladik. Bostancik'ta bir pazar sabahi boyle basladi iste! Ya sizin pazariniz nasil basladi?

8 yorum:

Asortik Krep dedi ki...

Sunum çok güzeldi :) Tanışmaktan da sevinç duydum.Tekrar bekliyoruz...

Berceste dedi ki...

Oh ne guzel siz boyle komsu muhabbeti yapabiliyorsunuz Asortik Krep ile :)

O tavuk ve horozlari hic yabana atmam ben. ZTBB'de bir horoz vardi, kumesin yakinina yaklasanlari perisan ediyordu valla :) Beni bile tirtikladi fotograf cekiyorum diye :) Dolayisi ile civ civlere yaklasani fururmus gibi geliyor bana. Guzel bir Pazar sabahi olmus.

Meyvelitepe dedi ki...

Geçmiş olsun, hem grip için hem de kümes için. Neyse ki siz yokken olmamış bu işler.

Pinar dedi ki...

Toplantinin en hos surpriziydi Asortik Krep ile tanismak.

Olaylarin biz buradayken olmasi gercekten sansimiz.

okivanc dedi ki...

Gecmis olsun! Kubbe'nin saglamligi bir daha kanitlandi desenize...

Pinar dedi ki...

Galiba saglam olmus Onder! Kaziklarin cakili oldugu toprak eger cok havali, yumusak degilse problem yok. Icindeki kalaslar da cokmeyi onluyor. Gerci tasirken isi cok degil biraz uzatiyor.

Oya Ozguven dedi ki...

Bunu bize anlatmadınız, geçmiş olsun. Neyse ki zayiat olmamış. heyecansız gün yok değil mi? Bu sabah ben de pırıl pırıl güneşi görünce heyecan yaptım. erkenden evden çıkacaktım ama internete takıldım. bak halen oturuyorum. hemen kapatıp fırlayacağım.

Pinar dedi ki...

Sagol Oya. Oturup soyle bir konusamadik ki!:) Firla, bir de denize gir hadi.