10 Şubat 2011 Perşembe

Komsum Totoro


Foto: Wikipedia

Bugun cocuklarla Datca'ya film seyretmeye gittik. Oya ablalari 15 tatilde onlar icin cok guzel bir Japon anime film secmis: Komsum Totoro. Burada filmden iki klip seyredebilirsiniz. Annelerinin tedavi gordugu hastahaneye yakin bir koye tasinan 2 kucuk kizkardesin, evlerinin yakinindaki bir ormanda yasayan sihirli yaratiklarla tanismalarini konu eden bir film. Cocuklar da ben de bayildik filme. Tugrul mu neredeydi? Evde, Gokova Orman Fidanligindan gecen hafta aldigimiz 83 tane destekci agac ve cali icin arazide yer acma calismalari yapiyordu. Evet evet, kisa copu ben cektim her zamanki gibi!:)

4 yorum:

hindiba dedi ki...

Harika bir film degil mi? Gecen yil bir aksam televizyonda rastlayip bir kismini seyretmistim. Sonra bizim ufaklik biraz korkmus muydu ne (o zaman daha kücüktü tabii) yarim kalmisti. Ama seyrettigim kismiyla bile cok hostu :)

Pinar dedi ki...

Evren, senin sincabin biraz daha buyumesi lazim!:) Eminim beraberce keyifle izlenecek o zaman.

okivanc dedi ki...

Sanki Totoro'yu yeni kesfetmissin gibi yazmissin. Buradayken birlikte seyretmemis oldugumuza inanamiyorum. Anime'ci bir arkadasim Marc vardi hatirlarsan... Butun Miyazaki filmlerini vermisti bize. VHS tabi... Sonra Disney haklarini satin alinca burada her yeni cikan filmi sinemada seyrettik. Muhakkak bir kacina birlikte gitmisizdir. Wikipedia'dan Miyazaki'yi bulup bakiver hangilerini gormussun.

Bu arada biz gecen yil basladik Miyazaki'leri tekrar seyretmeye. Bu defa Ada'yla tabi... Totoro'ya bayildi ama "Kiki's delivery service", ve "Howl's moving castle" en cok seyrettikleri. Eger farkinda degilseniz, cocuklugumuzda seyrettigimiz Heidi'de de Miyazaki'nin parmagi var. Bir sonraki postada size birkac film yollayayim bari...

Pinar dedi ki...

Onder'cim, blogu yazarken aslinda sana laf atacaktim- animasyon oldugu icin!:) Ama dogrusu bu filmi seyrettigimizi degil de Kiki's Delivery Service'i hatirliyorum cok net. Eh, su veya bu nedenle film gondereceksen sorun cozulmus demektir!;)