1 Ocak 2010 Cuma

Mini Sera

Bitkilerle hasir nesir olmaya baslayaliberi bir sera ihtiyaci epeydir kendini gostermisti. Ancak guzel bir sey yapmaya kalkinca arastirmasindan tamamlamasina epey zaman geciyor. Biz de 2009'un son gunu alelacele basit bir sera yapip tuplerdeki bitkilerimize bir yeni yil hediyesi verelim dedik.



Tasarim internette gordugum birkac "chicken tractor"den araklama. 3 metre ucunlugundaki 3 citayi, kenarlari 1'er metrelik 3 tane eskenar ucgen ile bagladik. Sera dogrudan yere oturuyor. Arka yuzeyine naylonu sabitledik, on yuzeyini istenirse acilip, istenirse altina kivirarak kapatacak sekilde yaptik. Bakalim buranin deli ruzgarlarinda ne kadar dayanacak.

5 yorum:

okivanc dedi ki...

Bu seradan bitkilerden baska cok sicagi seven baska bir arkadas da faydalanacak gibi gozukuyor.

Meyvelitepe dedi ki...

Sera hayırlı olsun. Tohumdan fide yetiştirmek için işe yarar.

Biz de malzeme araştırıp duruyoruz. Buralardaki seraları demir profilden yapıp sera naylonuyla kaplıyorlar. Kalıcı olması bakımından polikarbon malzeme bakınıyoruz. Profil için de aliminyuma bakıyoruz ama sonunda maliyetler belirleyecek.

EmRe SeLeS dedi ki...

Sanirim o serada kedi de yetistiriyorsunuz. Bence dogru bir karar olmus. :)

tugrul dedi ki...

Icine girilecek bir yer buldugu anda solugu orada aliyor. Ornegin su anda uyudugu koltugun arkasindan uzerine 8'e katlanmis bir battaniye kaydi. Payam altindan kipirdamadi bile. Sadece kulaklarindan biri gorunuyor tepeden bakinca :-)

nalan dedi ki...

yaşasın bostancıklı payam !!