17 Şubat 2010 Çarşamba

Ah ne olacak bu isin sonu!


Foto: Kate Raynes-Goldie

Dun arka arkaya, Amerika'da cocuklarin beslenmesi hakkinda 2 TED konusmasi seyrettik. Iki konusmaci da asci; Ann Cooper ve Jamie Oliver. Ann Cooper'in konusmasi Turkce altyazili. Uyarmadi demeyin, super hizli konusuyor. Insani cok yoruyor!

Konusmalarin sonunda Amerikali cocuklar icin iciniz aciyor. Koyumuzdeki cocuklar icin bir problem yok (henuz- daha gecen pazar, verdigimiz derse gelen cocuklardan biri bize enginar bitkisini tarif ediyordu! Ben daha bu sene ogrendim.) ama buyuk sehirdeki Turk cocuklarinin da gidisati buyuk alisveris merkezleri ve oradaki yiyecek katindaki secenekler sayesinde bence ayni sona dogru hizla ilerliyor!

Umarim bu tren raydan cikmadan durdurulur.

1 yorum:

Succuland dedi ki...

Merhaba.
Jamie Oliver'ı ve icraatlarını bir ara sürekli bir TV kanalında takip ediyorduk eşimle. Bildiğiniz gibi doğru beslenme alışkanlığını kazandırma savaşı veriyor ülkesinde. Hatta bunun için okullarla belediye ile görüşüp kamu destekli birtakım aktivitelere ve mücadeleye girişmiş. Ülkesindeki çoğu yetişkin bayan köfte nasıl yapılır bilmiyor. Gerçekten üzücü. Ülkemizde ise çok zengin ve çok çeşitli kültürümüzü devamını sağlamak birey olarak bize düşen görevlerden biri. Henüz tam kaybetmemişken iyce yitirmeye doğru gitmemeliyiz. Siz kendi adınıza düşeni yerine getiriyor bir ucundan tutuyorsunuz bu amacın. Tebrikler.
Zeynep