13 Aralık 2010 Pazartesi

Cifltik Hayati-2

Ah bu tavuklar! Gecen sefer cibilerden birinin gozunden cikardiklarimizi hatirlarsiniz! Bu sefer de bizim horozun gozunden inanilmaz bir sey cikardim.

Ilk basta horozda bir durgunluk farkettim. Surekli tek ayak ustunde duruyordu. Farkettim ki bir gozu de surekli kapali. Yine dedim bir sey kacti! Bu Tugrul'un Istanbul'da oldugu zamanlar. Acaba beklesem mi diye dusundum ama ciddi bir durumsa gozune birsey olur korkusuyla hadi Pinar is basina dedim. Kumesin icinde 3 tur attiktan sonra kosede kistirdim ve yakaladim. Sol kolumun altina sikistirdim, ve sol elimle boynundan gelerek goz kapaklarini actim. Sari kocaman bir sey gorunuyordu. Sag elimle alirken, goz cukuru kapkara geldi ve cok korktum. Hayvanin gozunu cikariyorum herhalde diye dusunup elimi cekiverdim. O arada goz bu kadar kolay cikmaz diye dusunuyorum ama bir yandan da aklimda bir kac gun once seyrettigim Alice Harikalar Diyari'ndaki canavarin goz cikarma sahnesi! Sonunda yapacak birsey yok, cikiyorsa da cikiyor deyip bir kez daha denedim ve gordugunuz seyi cikardim.





Sonra bir kez daha horozun gozune baktigimda anladim ki o kadar kocaman ki bu cikardigim nesne, gozu baskilamis ve neredeyse dumduz etmis. Sonraki bir kac gun icinde gozun bombesi yerine geldi.

Tugrul'a geldiginde anlattigimda ne dedi begenirsiniz: "Sen inegi de dogurtursun, Pinar." Dusunuyorum da, neden olmasin? :)

10 yorum:

ömer dedi ki...

Tebrikler ama o kocaman darı horozun gözüne nasıl girmiş? İnsan yabanıl hayatta her şeyi kendi yapmaya mecbur kalıyor.

Berceste dedi ki...

Allahim o da nedir? Nasil becermis onu gozune yerlestirmeyi? Yazik :((( Hayatini pardon gozunu kurtarmissin garibanin! Zorda kalinca yaparsin, inek de dogurur, insan da :) Onemli olan horoz gagalamadan o nesneyi cikarabilmek! Gecmis olsun horozcagiza.

Okay dedi ki...

basarili bir operasyon olmus. Tugrul'un dedigi gibi inekte dogurtursan sasirmam.

Succuland dedi ki...

Ellerinize sağlık. İlk başta bu nasıl bir şey böyle dedirtiyor. Ama sonra koşulları gözönünde bulundurunca ne kadar doğal geliyor. Üstelik bir hayvanın acı çekmemesi için.

Pinar dedi ki...

Ben misir tanesi diye dusunmustum ama dogrusu tam olarak nedir bilmiyorum. Is basa dusunce iste boyle oluyor!:)

Succuland dedi ki...

O maddenin göze nasıl girdiğini çok merak ettim doğrusu :)

hindiba dedi ki...

Yaparsin! :)

sakin ev dedi ki...

evet! inek dogumu ne zaman pinar?! :)

Meyvelitepe dedi ki...

İçim bir hoş oldu "o şeyi" görünce, dev bir sivilce sıkılmış gibi hani. Bravo Pınar, iş başa düşse bile herkesin yapabileceği bir iş değil bu doğrusu.

Pinar dedi ki...

Benden beklenir diyorsun yani Okay!

Evren, yaparim yaparim!

SakinEv, Leyla yardima gelene kadar beklemeyi dusunuyoruz!

Meyvelitepe, ben de ilk basta gozde iltihap sandim ve galiba gozu cikariyormusum hissi de o yuzden o kadar normal geldi!

Kendime not: Unlemi bu kadar cok kullanma :)