Hatirlarsiniz kompost yapan tuvaletimizi 25 Temmuz'da acmistik. Ilk 2 hafta hersey gayet yolunda gitti. Gercekten de ne koku ne sinek. Ancak sonra 2 hata yaptik:
1. Nasrettin hocanin esegi misali sorun yaratmadan en az kullanabilecegimiz uzerini ortme materyali (kesilmis cim kullaniyoruz) ne kadar denemesi yapmak
2. Mutfak artiklari aslinda basta kokmuyor. Yemek yaparken bir kenarda biriktirdiginiz domates, patates, vs. kabuklarini dusunun. Ama onlari agzi kapali bir kaba koyar da 2-3 gun birakirsaniz kokmaya basliyorlar. Klasik oksijensiz ortamda faaliyete gecen bakteriler probemi. Ne hikmetse bunu curumeye baslamanin iyi bir isareti olarak degerlendirdik. Buyuk hata! Ustelik baskalarindan da ithal ederek artirdigimiz yuklu miktarda curumeye baslamis mutfak atigini bir kerede ekledik. Uzerini de olmasi gerekenden cok daha az kesilmis cim ile kapattik.
Ve ardindan davetsiz misafir sinekler... 2-3 gun icinde sayilari giderek artti.
Durum acil onlemler gerektiriyordu. Hemen yakindaki bir marangozdan talas aldik. Uzerini guzelce 4-5 santim kalinliginda talas ile orttuk. Jenkins videolarini bir kez daha seyredip bilgi tazeledikten sonra talasin da uzerine bahcedeki sararmis otlari saman gibi kesip kalinca bir tabaka da ondan orttuk.
Bugun itibari ile sinek kalmamis durumda. Sadece kullanim biraz degisti. Artik kullanim oncesi samanlari kenara cekme, kullanim sonrasi yine eskinden oldugu gibi bir miktar cim kullanip, ardindan kenara cekilen samani uzerine cekme seklinde olacak uygulama. Bakalim bu nasil isleyecek. Sizleri haberdar ederim...
12 Ağustos 2008 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder