6 Ocak 2009 Salı

Dersler basliyor

Epeydir Kizlan koyunun muhtarinin pesindeydik, koydeki cocuklara ders verecek bir yer ayarlamaya calisiyorduk. Once su anda kullanilmayan muhtarligin uzerindeki yeri adam etmeye calistik ama yapilan badana verimsiz oldu cunku sonradan ortaya cikti ki tavan, catidan sizan su yuzunden islaniyormus. Sonunda muhtarin ofisinde pazar gunleri baslayip, daha iyi bir yere tasinmayi zamana yaymaya karar verdik.

Kendi tanidigimiz birkac kisi disinda pek iyi bir duyuru yapamadik. O yuzden pazar sabahi 10'daki tanisma toplantisina cok fazla kisi beklemiyorduk. Kola, fanta, biraz kuru pasta ile biraz once gidip, birkac plastik masa, sandalye ayarlamasi yaptiktan sonra musterileri beklemeye basladik. Yavas yavas kimi yalniz, kimi annesi, kimi babasi ile cocuklar gelemeye basladilar. Sonunda 15 cocuk ve 2 genc toplandi. Cogunluk ilkokul ikinci sinif, cok tatlilar. Buyuklerde ise cogunluk 7. sinif. Boylece kabaca kucukler ve buyukler olarak ikiye ayrilabilecegiz.

Aslinda amacimizin okul derslerine yardimci olmak oldugunu ogrenince biraz hayal kirikligi oldu, herkes bilgiayar kursu pesinde. Ozellikle de buyukler. Simdilik bunu biraz daha ileriye attik.

3 yorum:

okivanc dedi ki...

Bence bilgisayar dersi hic de fena fikir degil. Hemen Java'dan girin derim. Bizim oglandan biliyorum o yasta kafalar sunger gibi ama dikkat edin ezberlemeye dogru bir tendency var. Ada bize caktirmadan, aksam okudugumuz kitabi kelime kelime ezberlemis, babaannesi okurken gordu, dusup bayiliyordu kadin. Neyse, siz bu Kizlan'da butun emellerinizi gerceklestireceksiniz gibi gelmeye basladi bana. Buradan ucuz bilgisayar isterseniz, bizim avanak Fatih (siz tanimazsiniz) bir yerden 30 tane bilgisayar almis (monitorsuz) simdi ne tarafina sokacagini sasirdi, onlari size ship edelim Java'yi soken ilk cocugun kurdelasi takilana kadar yetisir.

BTW biz TR'den donduk. TR'de de kicimiz dondu. (Birinci dondu de 4 tane nokta var, digerine rma eklerseniz yalayabilirsiniz)

Iyi yillar!!!

tugrul dedi ki...

Haklisin, elemanlari kucukten yetistirmek lazim ne de olsa! Diger derslerde biraz ilerleyelim, bilgisayar islerine de gireriz. O zaman sizden de fikir aliriz bilgisayar nasil buluruz, vs.

Pinar dedi ki...

Onder, sabah sabah yine guldurdun beni!:) Ben de kimin yazdigini bilmeden bu comment'i okusam, senin yazdigini kesin tahmin ederdim!;)