30 Ocak 2009 Cuma

Korku Filmi - Karavanin Altinda Neler Var!

Bu sabah sagnak yagmur ile uyandik. Herkes yerinde. Biz de baktik burnumuzu bile cikaramayacagiz, kopeklerin yemek isini erteleyip erkenden isin basina oturduk. Yarim saat kadar hersey yolunda idi. Sonra aniden telefon ve internet gitti. 2-3 hafta oncesine kadar neredeyse 1 aydir telefonumuz kesikti (ama internet calisiyordu), sonra kendiliginden duzeldi.

Ben arsanin girisindeki telefon direginde sinyal oldugunu kontrol edince, belli ki bizim arsanin icinde bir yerlerde problem dedim. Bu kotu haber, cunku uzaklik bayagi fazla ve kablo yer altindan karavanin hemen yanindaki pompa kulubesine kadar geliyor. Kulube ile karavan arasindaki kabloyu biz cekmistik ama daha onceki arizada bu son parcada problem yoktu.

Yine de caresiz kalinca (kablo boyunca toprak kazmayi olabildigince ertelemeye calisiyorum!) pompa kulubesi ile karavan arasindaki parcayi kontrol edeyim dedim. Once iyi haber: problem karavanin altina dogru kablonun kopmasi imis, kolayca yapabilecegim bir yer. Kotu haber ise, telefon kablosunu korumak icin icinden gecirdigimiz damla sulama plastik borusu (kabaca kalin bir parmak kalinliginda) cignenmis ve icindeki kablo da kopmus. Bu plastik oldukca sert, uzerine basilabiliyor. Once Payam mi acaba dedik ama onu yapmasi mumkun degil. Jaws filmlerinde kopekbaliginin isirdigi yerlerdeki dis izlerinden buyuklugunu tahmin ederler hani. Ayni hesapla dev bir fare falan olmasi lazim :-(

Aman hemen moral bozmayalim, belki kedi sandigimizdan cok daha guclu bir ceneye sahiptir. Tabi canim, kesin oyle, farenin ne isi var 3 kopek, 1 kedini dolastigi yerlerde. Ama eger fare cikarsa, buradan kovulana kadar kopekler ve kedi kuru ekmege talim ederler ona gore!

2 yorum:

hindiba dedi ki...

Marder olmasın?

tugrul dedi ki...

Okuyunca cok mantikli geldi. Arka tarafimiz dag, muhtemelen bu aileden biri geliyor. Yalniz simdi arabadan killandim. Bir munasebetsiz yuzunden denize ucmayiz umarim!