20 Ocak 2009 Salı

Kose kapmaca

Aksam yatisa gecerken kopekler bir kulube kapma oyunu oynuyorlar. Ufaklar dogrudan kendi kulubelerine gideceklerine bazen biribirlerinin, bazen de Layka'nin kulubesine giriyorlar. Layka ise cok titiz, kendininki disinda bir yere girmiyor, hatta bazen kendi kulubesinden yeni biri ciktiysa bir sure oraya dahi girmiyor. Ama ilginc olan, ufakliklari bazen ciddi bir sekilde fircalarken, kulube konusunda onlara cok kizmiyor. Kapidan bakip, eger kapildiysa gidip bir paspasin uzerinde vs. kivrilip yatiyor. O yuzden gece yatma oncesi mutlaka kulubeleri geziyor, ya fenerle, ya elle yoklayarak hangisinde hangisi var bakip, gerekirse yer degistirme yapiyoruz.

Son 2 gundur atom karinca Payam da bu oyuna katildi. Ilkinde tam anlayamamistik, epey seslendikten sonra kulubelerden birinden cikti gibi gelmisti ama, yok artik demistik, herhalde oraya girmeye cesaret edemez.

Dun gece eve donunce baktik ortada gorunmuyor, ben elimi yine o kulubeye daldirdim ve icerden cuceyi cikardim, uyku mahmuru. Payam'in uyku mahmurlugu da cok komik oluyor, uzun sure kisik gozlerle sapsal sapsal bakiniyor. Onu eve sokup digerlerine baktim. Layka yerinde, diger ikisi ise ucuncunun icinde - ki bu en kucuk, ayni zamanda kopek tasima kabi olan kutu - neredeyse ustuste ayak uclu basuclu yatiyorlar!

Hiç yorum yok: