14 Ağustos 2009 Cuma

Horozlar Buyuyor

Artik horozlar diyorum, tavuklar degil cunku cogunun horoz oldugu kesinlesti. Dun bir tanesi daha acemi acemi otmeye calisti aksamuzeri. Son hallerini merak edenler icin birkac fotograf. 4 aylik olmalarina 1 hafta var.







6 yorum:

nalan dedi ki...

hem de paçalı paçalı :)

okivanc dedi ki...

Horozlar super gozukuyor ama peki simdi size tavuk lazim degil mi? Alirken sormadiniz mi bunlar ne cins diye? Televizyonda bir belgeselde gormustum, adamin birinin isi bu hayvanlarin daha civcivken poposuna yakin bir yere parmagiyla bastirip organlarini disari po:rtletip cinslerine gore ayirmakti. Eger satan adam soylemiyorsa bir dahaki sefere internetten o yontemi ogrenseniz fena olmaz derim. Ya da bir tane bile tavuk olsa belki zamanla ondan uretebilirsiniz.

Simdi bu horozlarin permakultur'e faydasini anladim ama proteinlerinden de faydalanmaca var mi yoksa pet olarak mi kullanacaksiniz?

Meyvelitepe dedi ki...

Çoğu horoz olduğuna göre bol bol horozlu pilav yiyeceksiniz demektir :)

tugrul dedi ki...

Biz de su anda kendimizi horoz yeme fikrine alistirmaya ugrasiyoruz. Aslinda felsefik olarak bir problem yok, dogal olan bu. Guzel olan tavuklarin tavukluklarini doya doya yasayabilecekleri mutlu bir ortam saglamak. Tabii madalyonun diger dogal yuzu de bir zaman gelince baskasina yem olmak. Insan elinde bu son aslinda cok daha hizli oluyor. Fakat butun bu akil yurutmeler eyleme gecmeye yeterli degil. Simdilik daha tam buyumediler diye zaman kazaniyoruz ama nereye kadar bilmem!

Civcivlerin cinsiyetini bilebilmek sanildigindan cok daha zor. Onder, bahsettigin yontemi bulan japon bir adam. Bu iste hala onlar cok iyi. Cinsiyet belirlemenin guclugu ve oneminden dolayi sirf kucukken ayirim belli olacak sekilde cinsler gelistirilmis durumda. Velhasil normal (dogal) civciv buluyorsan biryerlerden olasiligin %50 civari olmasi lazim. Bizdeki orana bakinca bize bunlari veren adamin bu isi cozmus oldugundan supheleniyor insan!

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sinan dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.