22 Şubat 2010 Pazartesi

Bostancik'ta bahar

Bu cicekler guzellikleriyle benim basimi donduruyor hep!

Fotograf cekerken farkediyorum ki uzaktan cekimlerde goz daha iyi goruyor ama yakin cekimlerde ise, gozumle gormedigim detaylari sonradan fotografa bakarken goruyorum!

Size bizim badem agacimizdan ve yeni yeni ciceklenmeye baslamis baklalarimizdan fotograflarla basbasa birakiyorum. Sahi, gecen sene 1 tane bile badem yiyemedik agaclarimizdan. Gecen sene yok senesiymis bu sene var senesi. Gorecegiz bakalim.







7 yorum:

nalan dedi ki...

biz de anca böyle resimleri çerçeveletir asarız dört duvar evlerimizde. ne kokusu var çiçeklerin ne de mis gibi havanın ferahlığı :(

Pinar dedi ki...

Moralini bozdugum icin uzuldum simdi!:( Bu yaziyi iyi bir amacla yazmistim: butun tanidiklari onumuzdeki yil baharda Datca'ya gelmeleri icin ikna etmek.

nalan dedi ki...

hay allah !
benim de gizli amacım çıktı bak şimdi ortaya :)
sevgiler.

GÖKHAN YILMAZ dedi ki...

Tanıdık olmayanlar ne yapsın?

Pinar dedi ki...

Tanidik tanimadik herkes icin Datca kesfedilmesi gereken bir yer.

Meyvelitepe dedi ki...

Tuğrul, bize geldiğinizde bakla ile ilgili bir şey anlatmıştın. Hem bakla yemek hem de toprağa azot takviyesi için bir şey yapılıyordu, neydi?

tugrul dedi ki...

Bakla ciceklenince dipten kesilip yatirilmak yerine yaridan kesiliyor. Kesilen kisim baska bitkilerin dibine ya da komposta gidiyor. Bakla tekrar telleniyor (Kizlan'ca). Yani tekrar surgunler verip cicekleniyor. Bir kez daha yaridan kesilip kullaniliyor, bakla yine uzayip cicege geliyor. Tabii bu arada mevsim ilerliyor. Bir sure sonra (belki 3. belki 4. kesimde) bakla "HOOP" diyor. Eger abartip devam edilirse baklanin meyvesi olusamiyor, cunku bir daha cicege durmuyor. Bu "HOOP" ani biraz muglak kaldi derste, belki bitkiyi ve zamanlamasini iyi taniyanlar icin ne zaman durulacagini kestirmek kolaydir. Biz bu sene deneme yapacagiz. Baklalari ekme isini biraz zamana yaymistik. Ilk diktiklerimizi yaridan kesmeye basladik. Bunlari belki 1 kez daha kesebiliriz. Henuz ciceklenmemis olanlari ise sadece 1 kez kesecegiz. Ote yandan biz genelde biraz gec kaldik, belki de kesme isi bu sene iyi calismayacak. O yuzden bazi baklalari hic kesmeyip tohumluk ve yemelik ayiracagiz. Gelismelerden haberdar ederiz.