22 Haziran 2010 Salı

Elim sende



Tavuklar sabah ilk is ve aksam ustu gunes batmadan onceki bir saat serbestler. Su anda tavuklar, cibiler ve horoz (tek basina) birer grup olarak yasiyorlar. Sabah once cibiler aciliyor, ardindan tavuklar kumeslerinden gezici kumeslerine dogru "guduluyorlar". Aksam da tersi bir hareket oluyor. O saatlerde tam bir curcuna yasiyoruz. Yeni aldigimiz 5 pilic (tavuk diye alip da buyuk ihtimal yine horoz cikacak pilicler) cibileri kosturuyor, bunu goren anne o pilici bir guzel dovuyor. Horoz hala kapatildigi yerden duruma "got got" diyerek mudahele ediyor. Darma da caktirmadan, bitkilerin arasinda kaybolarak tavuklari izliyor. Onun pesinde Payam oluyor ve Darma bakmazken havada ucarak Darma'nin ustunden geciyor ve o arada penceyi patlatiyor. Darma 3-4 takla atip tislayarak Payam'a baktiginda Payam hic bir sey olmamis gibi yerde yatarak uzaklara bakiyor. Badem de Darma'nin pesinde. Daha once Payam'a da bulasiyordu ama ondan penceyi yiyince simdi tum sevgi ve ilgisini Darma'ya yoneltmis durumda!

Tavuklar yerlerine yerlesip de Darma'yi iceri alinca durum biraz sakinlesiyor. Icerde Darma huy degistiriyor. Peter Sellers'in Pembe Panter'ini seyredip hatirlayanlar bilirler, Mufettis Clouseau ve kahyasi Kato'nun iliskisi gibi bir durum var aramizda. Karavana girip yurumeye basladigimizda Darma nereden saklandiysa oradan ucarak bacaklarimiza atliyor. Eger yakalarsa dislerini bileklerimize geciriyor, iskalarsa yerde taklalar atarak tekrar bir koltugun altina saklanip ikinci hamle icin uygun zamani bekliyor. Coooook zevkli!

Gordugunuz gibi ciftlikte herkes birilerinin pesinde kosturup duruyor. Biz mi? Bir turlu yakalamayi beceremedigimiz Bostancik islerinin pesinde!:)

6 yorum:

Çiğdem dedi ki...

Ama o çocuk daha.. oynayacak ki öğrensin.

Pınar annesi sen ona ya eski çoraptan filan bir top yap, ya da Ankara' da bir pet shoptan minik bir fare oyuncak al... Çorap topla attı tuttu oynar, fare ile avlanmayı öğrenir, siz de onu izlerken kahkahaları tutamazsınız :)

virego yücel dedi ki...

valla anlaşıldı bu kediçik sizi fare gibi görmeye başlamış allah kolaylık versin.bacaklarınıza sert bişiler baglayın kesin şimdi onun dişleri bistüri gibidir.

Meyvelitepe dedi ki...

Sizin bu hikayeler en afili "arkası yarınlara" taş çıkartıyor:)Okuyunca içim açılıyor.

Bostancık sakinlerine katılan tüm yeni gelenleri kucaklıyoruz, hem kendileri hem de maceraları çok tatlı.

Sevgiler
Jale

Pinar dedi ki...

Cigdem, biz ona eski bir corabi top yapip vermistik. O simdi ortada birakilirsa yeni bir suru corabi da naylon posetleri, sarap mantarlarini, ayakkabi baglarini vs. oyuncak yapiyor kendine! Yaratici bir kisiligi var!:)

Disler giderek buyuyor acitma kapasitesi ile birlikte abicim!:)

Jale, cocuklugumda oglenciyken, merakla bekledigim radyo programiydi Arkasi Yarin'lar. Ne severdim. Onun ardindan da hafta ici cocuklar icin baska bir program olurdu. Adini hatirlayamiyorum simdi. Okula hazirlanirken dinlerdim. O gunleri hatirladim yorumunla!:)

nalan dedi ki...

hakikaten vardı arkası yarınlar.
annemle okula gitmediğim zamanlarda oturup radyonun başında dinlerdik.
benim de akşamları ziyarete gelen bir pisiciğim var. balkona gelip benden hediye mama istiyor.

Pinar dedi ki...

Nalan, bir sure sonra hediye mamalar olagan hale gelecegi icin, seni zeytinyagli fasulyenden hediye verirken goruyorum!:) Nedendir bilmem, butun bildigim kediler ve kopekler zeytinyagli fasulyeyi hep sevmistir.