8 Ağustos 2008 Cuma

Güneş'ten enerji

Bostancık'ta uzun vadede enerjimizin en azından bir bölümünü kendimiz elde etmeyi düşünüyoruz. İlk mantıklı alternatif bir rüzgar tribünü. Ama daha araştırma yapmaya başlamadık bile. Ne kadar bir yatırımla ne kadar enerji elde ediliyor, bu toplam tüketimimizin ne kadarını karşılayacak hiç bilmiyorum. Bu arada Kızlan köyünün hemen arka tepelerinde 39 büyük tribünün inşaatı şu anda devam ediyor.

Tabii akılda her zaman güneş enerjisini kullanmak var ama teknoloji giderek ucuzlasa da hala çok verimsiz. Kardeşim Sinan bir yazı göndermiş, beni oldukça heyecanlandırdı. Daha epey beklemek gerek ama işimize yarar birseyler çıkacak galiba...

2 yorum:

okivanc dedi ki...

Simdi NYT'da bir yazi gordum de sizi hatirladim. Bilmediginiz birsey yok ama yine de suna bir bakin.

Meyvelitepe dedi ki...

Biz hepsini araştırmıştık geçen yıl. Ne yazık ki henüz ekonomik değil. Bu yüzden de şimdilik olabildiğince az ve temiz enerji kullanımına odaklandık.

Önümüzdeki 10 yıl içinde bu konunun çok önem kazanacağını tahmin ediyoruz. Devletin enerji politikaları bireysel enerji üretimini destekler hale gelirse bir kırılma noktası yaşanıp, bireysel enerji üretiminin çok ucuzlayacağı muhakkak.