Burak arkadasim mayasini hazir edip, ilk ekmegini tas firininda yapmis bile! Acayip lezzetli gorunuyor zeytinli ekmegi, keske orada olup yeseydim.
Gorunen o ki, bizim tas firini planlamaya alip, Meyvelitepe'nin firin kardesligine cok acil bir sekilde eklenmemiz lazim.
7 Ocak 2009 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Heyecanla bekliyoruz. Bu mevsim pek fazla iş de olmaz. Fırın yapmanın tam zamanı :)
Dogrusu bizim burada yagmurlar fena bastirdi. Belki 1 ay sonra. Bu arada sizin firinin ve kardeslerinin nasil yapildigini dikkatlice, bir kere daha okumak lazim!:)
Ekmek mayasi olayini bilmem ama TR'den gelirken yanimda parmak kadar bir baharat sisesi icinde boza getirdim. Hafta sonu cogaltmaya calisicam. Ben bozayi cok severim ama karli yerlerin icecegi galiba onun icin guneyde pek bulunmaz. Annem ben lisedeyken nereden bulduysa biraz boza bulmus yillarca bozamizi eksik etmemisti. Benden baska ilgilenen olmadigi icin universite sinavlarina calisirken evdeki buyuk boy bira juglarina koyup uzerine tarcin ve leblebi ekleyerek gotururdum.
Sordum ince koftelik bugday (babam simit diyor) lazimmis. Bizim turk bakkalinda var.
Boooooza!!!
Uuuuuf Onder, Ankara'da yasamanin tek olumlu yani Akman bozasiydi. Her Kizilay'a inisimizde mutlaka Akman'a ugrayip, kocaman birer bardak icerdik. Ben de senin gibi, tazecik leblebileri son hizla bozanin icine gonderir, ne kadar derinlige gittigini kontrol ederdim!:)
Bu sene ne yazik ki icemeden geciyor. Migros'da var ama dogrusu cesaret edip alamadim.
Bizi boza maceralarindan haberdar et mutlaka. Bol sans!:)
Yorum Gönder