2 Mayıs 2010 Pazar

Ishak kusu


Foto kaynak

3 haftadir bir konugumuz var. Havanin kararmasiyla baslayip, sabaha kadar 4-5 saniye arayla kisacik islik calar gibi bir ses cikariyor. Bu kadar uzun sure ayni sesi cikarmasi yuzunden bir bocek herhalde diye dusunmeye baslamistik. Sansimiza Emecikli komsularimizin bir kus gozlemcisi dostlarindan ogrendigimize gore o baykusgil ailesinden bir kus; Ishak kusu. Hemen wikipedia'ya baktik. Meger gocebe bir kusmus. Guney Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Afrika'da yasarmis. O sesi sadece ureme doneminde cikarirmis ve bu donemin disinda, ses cikarmadigi icin de bulunmasi cok zormus.

Fotografini gorunce hatirladim; bir sabah yuruyusunde, arkadaki cam agaclarindan birinde Uzum ve Zeytin bunlardan birini buldular. Kus, onlar agacin bir tarafindayken, diger yanindan ucup yandaki cama saklandi. Bizimkilerin kusun yer degistirdigini anlamasi epey surdu!:) Ufacik, gri, utangac. Gercekten de fotograftaki kadar sevimli. Bizdeki misafirligi daha ne kadar surer bilmiyoruz ama, uyurken ninni gibi gelen sesini gittiginde ozleyecegimiz kesin.

Not: Bostancik'taki telefon kablosu problemi yuzunden bir suredir internet baglantimiz yoktu. Haber vereyim dedim, hersey yolunda, gurk tavugumuz sabirla yumurtalarin ustunde oturmaya devam ediyor!:)

2 yorum:

Basak dedi ki...

harika, ismi de kendisine ayrı bir ağırlık ve gizem vermiş. baykuşların neden uğursuz sayıldığını bilmem, benim en sevdiğim kuş kendisi... ancak bu kadar orjinal ve şahsiyetli olunabilir... :)

tulina dedi ki...

Ne hos deneyimler.
Evet epey merakta kaldik. Ozellikle tavugu merak ettim. :)