20 Haziran 2010 Pazar

Darma'dan havadisler

Eveeeet, ufakliga isim koyduk: Darma. Disiler daha mi tatli oluyor nedir? Sakin Payam duymasin da sanki Payam'in ufakligindan daha sevimli. Ya da Payam artik iyice "adam" oldu, minikligini unuttuk.



Bizim diger hayvanlarimiz gibi gobek acikta uyumayi seviyor. Gerci Badem'in hala oyle yattigini gormedim. Sahi, Badem de tekerlek yatagi aninda cok sevdi ve icinden cikmiyor. Zeytin'in %70'ini ancak doldurdugu tekerlegin icini butunuyle kapliyor hatta biraz top olmak zorunda kaliyor.

Bizim kiz su icmeyi cok uzun bir sure ogrenemedi. Kati mamalari yemeyi bize gelisinden bir kac gun icinde ogrendiyse de su icmek konusunda tembellik yapti. Sonunda bu boyle olmayacak deyip su vermeyi kestik. Kucuk bir cay tabaginda su biraktik. Gunun sonunda baktik hala direniyor, dayanamayip tekrar enjektorle verdik. Bu aralar sicaklik normalin 7-8 derece ustunde 38 C'lerde geziyor. Egitimi sonbahara birakalim dedik ama cay tabagindaki suyu dolu tutmaya karar verdik. Derken dun bir baktim tipir tipir iciyor suyu. Ama sanirim yetmiyor ki elime enjektoru alinca deli gibi atliyor uzerime. Boylece destekli bir sekilde devam ediyoruz.



Badem'le arasi giderek daha iyilesiyor. Darma, Badem yaklasinca direk gobegi aciyor. Badem de kuyruktan baslayip gobege kadar bir hamlede yaliyor. Dun oyle bir haldeydi ki Darma'yi yikamak zorunda kaldik!



Bazen kucagimda boyle "ben delirdim" diyerek cildiriyor.



Bazen de sakinlesip boyle guzel pozlar veriyor.

Onumuzdeki gunlerde bir Ankara yolculugum var. Ah, bir yolunu bulsam da gotursem diyorum ama yol cok uzun! Mecburen, Ankara'da kalisi kisa kesecegim!:)

6 yorum:

Çiğdem dedi ki...

Pınar' cım bu çok şeker :)

Pinar dedi ki...

Herkese kendi kendisi pek seker geliyor olmali. Senden de duymak cok hosuma gitti dogrusu!:)

Çiğdem dedi ki...

Durup durup bakıyorum fotoğraflarına... Çizgileri filan hakikaten çok güzel cimcime. Hele patilerin kınalarına bayıldım.

nalan dedi ki...

düz duramıyor bu da yahu.
pek şeker pek.

A. dedi ki...

Vayyy :D Kedi sevmem ama bu velet ne afacan ya. Darma da DHARMA yani Lost dizisindeki isim gibi olmuş. Anlamı nedir ?

tugrul dedi ki...

Dharma ve Greg diye bir dizide, Dharma diye kalender, ani yasayan, hayattan tad alan bir kadin karakter vardi, ondan esinlendik.