2 Eylül 2008 Salı

Cuceler ile Deniz/Restoran

Minikleri insana, trafige, denize, vs. alistirma calismalarina hiz verdik bu aralar. Malum bunlari yapmazsak basimiza ne gelecegini Layka sayesinde gayet iyi biliyoruz. Bu egitimden gecmeyince asil zararli cikan kopegin kendisi oluyor, hic bir yere gidemeyip surekli arkada gezenlerin yolunun gozlemek zorunda kaliyor.

2 haftasonudur onlari yakinimizdaki bir yazlik sitenin onunden denize sokuyoruz. Kiyidaki sosyal tesiste, sokaklarda dolasirken insanlar ve 1-2 kopekle tanisiyorlar, yanlarindan gecen arabalara alisiyorlar. Bir tasla birkac kus vurmus oluyoruz. Aslinda bu tip seylere ozel caba gostermeden alisir pek cok kopek ama bizim yerimiz insanlardan ve trafikten uzak oldugundan ugrasmamiz gerekiyor.

Bu haftasonu ilk Datca'ya inme denememizi de yaptik, hatta dun bir paket almak icin ikinci kez gittik. Trafige ve kalabaliga alismalari zor olmadi ama restoranda masa altinda beklemede problem var. Biraz yatip sonra hemen sikiliyorlar. Ozellikle Uzum (disi olan) sikayet etmeye basliyor. Bu denemeleri biraz daha kendi kendimizeyken yapmaya karar verdik.

Cay bahcesinde minik bir yavru kopek var, onu ziyaret ettik. Bir saat kadar oynadilar. Ama bu yavru surekli bagli oldugundan cok hiper, yas olarak daha kucuk olmasina ragmen daha yapili. Bizim cucelerin Layka'ya yaptigini o da onlara yapti. Biraz tirstilar.

Artik yemekleri hazirlanirken oturup beklemeyi ogrendiler. Aksam yatmaya yerlerine kendiliklerinden giriyorlar. Dere tepe yuruyuslerinde de bize ve Layka abilerine cok daha rahat ayak uyduruyorlar. Hatta bu sabah biraz fazla hareketli idiler, sarp yerlerden kostururken dusecekler diye biraz korktuk.

En buyuk sorunumuz onlari arazide yalniz birakamiyor olusumuz, cunku bazen dellenip cimleri kazmaya basliyorlar. Bunu giderek daha az yapmaya basladilar, umariz buyudukce iyice birakacaklar bu aliskanligi.

Hiç yorum yok: