15 Eylül 2008 Pazartesi

Bostancik Karasi hazir...

Sarabimizin bekleme zamanini epeydir gecirdik, bir turlu firsat olmadi. Son bir haftadir ikimizin de digerimiz salliyordur diye sarabi sallamadigi da ortaya cikinca sonunda dun artik zamanidir dedik ve sarabimizi siseledik. Yani bir sise ve yarim kavanozladik. Bilirsiniz ben hep kendisi birseyler yetistirenlere acimisimdir cunku kendi mahsullerinin olmasi, hele de bunlar belli bir islem gerektiren seylerse, artik carsidan bunlarin kalitelilerini alamayacagin ve kendi yaptigin daha kotulerini bayilarak yiyecegin anlamina gelir. Bundan maalesef aile ve yakin cevre de zarar gorur. Yakinda igrenc zeytinlerimiz de olacak, bu hafta toplamaya ve cizmeye basliyoruz!





Sarap ilk bir kac yudumda simdiye kadar ictigim en kotu sarap gibi geldi bana ama ikinci kadehten sonra aslnda cok guzel oldugunu anladim. :-) Bedava sirkenin baldan tatli olmasi gibi kendi emek verdigin sarap da belli ki nice pahali saraptan cok daha keyifli iciliyor. Darisi zeytinlere...

Bu arada gecenlerde Pinar beklemis ve eksitilmis yogurttan cokelek peyniri yapti (tarif koyden Yuksel teyzeden), o gercekten de pek nefis oldu. Onlarin yaptigi gibi yanina zeytinyagi koyup yedik. Pinar bir de biraz susam ilave edince super oldu!

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Tugrul Abi sizden ricam o şişeyi acmadan 1 sene saklamanız inanın harika bir şarap ortaya çıkacağından eminim bence ilk deneme olarak o kadar iii olmaması normal ama içilebilmesi bence gayet harika,
İkinci seferde daha başarılı olacağına eminim.

Pinar dedi ki...

Ayberk'cim bekletmeyi biz de isterdik ama mantar olmadigi icin, sisenin agzini normalde sise acildiktan sonra kapamaya yarayan tipa ile kapadik. O yuzden uzun dayanacagini sanmam.