10 Eylül 2008 Çarşamba

Ruzgar gibi gecti

Benimkiler (annem, babam, abim, esi, ablam, esi ve 2 yegenim) geldiler, gorduler ve gittiler. Pz.tesi gelip bugun de donduler. Annem, babam icin cok buyuk yorgunluk olmasina ragmen yine de geldiler. Hem de elleri kollari dolu geldiler. Ev hediyesi istemiyoruz deyince, icli kofteler, su borekleri, biber dolmalari, karpuz, kavun, vs. ile bizi doyurmaya karar vermisler!:)

Tugrul'un kardesi Sinan ve esi Yesim ile benimkiler bu hafta birbirlerine pisti yaptilar!:) O aksam bir de Yener amcayi cagirinca evde tam 13 kisi olduk! Yener amca babamla Corum'un Alaca ilcesinde 68'de beraber calismislar. Babam Jandarma Alay komutani, Yener amca'nin ilk kaymakamlik gorevi. Ataturk bustu dikme anilari var!:) Ciddi olay cikmis, askere sungu tak emri verilmis vs. Sonrasinda Yener amca Datca'ya surulmus! O zamanlar Datca'da et pek yokmus. Kizlari proteinsizlikten bir hastalik gecirmis. Datca'da, Knidos'da gezerken, suralari suralari ben yaptirdim, duzelttirdim diye anlatti bize. Emekli olunca da buraya yerlesmis. Esi Armagan teyze de kendisi de cok tatli, iyi insanlar. Bize Datca'yi cok sevdirdiler.





Arti bizim kopeklere arkadas abimin kopegi Asena da geldi. Asena araba fetisisti bir kopek. Arabanin bagajinda yatiyor. Bir kere bindi mi bagaja, kimseyi hatta abimle esini bile yaklastirmiyor! Layka ile kesin kavga cikacak diye dusundugumuz icin, abim arabayi demir kapinin disinda birakti, ve bagajin kapagini acti. Asena 6 saatlik yoldan sonra, bacaklarini acmaya karar verdi. Sonra da bakti ki herkes demir kapinin diger tarafinda Layka'nin cilgin gibi hirlamalarina aldirmadan, kapinin altindaki bosluklardan iceri giriverdi. Layka yokmus gibi davraninca Layka ne oldugunu sasirdi, arkasindan bakakaldi. Yatma zamani gelene kadar problem cikmadi. Ne zaman ki Asena arabanin yanindayken, Layka arabaya yaklasti, o zaman cingar cikti! Allahtan kotu bir seyler olmadan ayirdik. Ama ondan sonra uzaktan birbirlerine gicik olarak gecti gunleri!:)



Cok kisa da olsa, bizimkilere burayi gostermek, 2 aksam uzun uzun oturup cay icip muhabbet etmek cok guzel oldu.

Not: Cagri ve Nimet ufakliklara tasma getirmisti, Yesim ile Sinan da ev hediyesi Zeytin ile Uzum'e kopek mamasi, Layka'ya cok guzel bir cekisme oyuncagi (Layka kendi oyuncaklari ile ufakliklar oynadigindan beri oyuncaksiz kalmisti. Onlarin degdigi hic bir seye dokunmuyor!) getirdiler!:) Biz bu isten cok karli cikiyoruz. Ev yapmayi coook uzun bir sure ertelemek gayet mantikli degil mi?;)

2 yorum:

EmRe SeLeS dedi ki...

Asenanin tipiiiiiiiiiiiiii!!! Sevimlilik abidesiii. Ne guzel ne huzurlu bu aile ziyaretleri. Bir gun ben de ben de.....

Pinar dedi ki...

Gel gel, sen de gel! :)