22 Aralık 2008 Pazartesi

Gunesli bir pazar sabahiydi

Bir kac gundur kopeklerin (buyuk boy) yemek kaplarini dolduracak kadar yagmur yagiyor gece boyunca. Ama ardindan -ara ara Independence Day'deki mothership'ler buyuklugundeki bulutlar her yeri kaplasa da- cok guzel gunesli bir hava aliyor yerini. Dun sabah uzuuun bir kahvalti sonrasi son keyif caylarini icerken, Layka, Zeytin ve Uzum deli gibi havlamaya basladilar. Bir sure sonra kesilmeyince disari cikti Tugrul. Bir baktik, arsanin bati tarafindaki yamacta, tellerin arkasinda Yuksel teyze ve Ece. Gelin, kopekleri baglariz dediysek de Ece'yi ikna edemedik. Ece'de ciddi bir kopek korkusu var. Sabahki yagmur yuzunden domates toplamaya gidemeyince, bizim buralardaki tarlalarinda gisiyak var mi diye bakmaya gelmisler. Simdi de arkalarda mantar var mi diye bakacaklarmis. Biraz daha konustuk, sonra onlar devam ettiler.

Bir babaanne ve torunu icin ne kadar guzel bir aktivite. Doganin icinde, hem sevgiyi, hem bilgiyi paylasarak... Bir cocugun yetismesinde anneanne ve babaannenin rolunun cok kritik oldugunu okumustum. Annenin genc, sabirsiz, mesgul/yogun oldugu bir donemde, bilge, sakin, ve zamandan yana sikintisi olmayan bir anneanne-babaanne. Korkarim gunumuzde bu guzel iliskiyi bozacak bir kac faktor birden var: sehir yasami, mesafeler, gec anne-baba olma egilimi, ve de teknoloji! Saydigim listenin ote yandan da cocuk uzerinde olumlu etkileri oldugunu dusunmuyor degilim ama artilar mi eksiler mi daha agir basiyor emin olamiyorum.

2 yorum:

hindiba dedi ki...

Büyükannelerle ilgili yazdıklarına katılıyorum. Ne yazık ki bizimkiler uzakta, oğlum faydalanamıyor onların tecrübe ve sakinliğinden :(

Pinar dedi ki...

Belki biraz daha buyudugunde ufakligi TR'ye buyuklerin yanina yaz tatili icin gondermek ara bir cozum olabilir. Tabi onca sure uzakta kalmaya dayanabilirsen! :)

Not: Blogu yazarken aradigim ama bir turlu bulamadigim kelime "buyukanneler" idi!:)