22 Aralık 2008 Pazartesi

Sinema

Dun (pazar) aksami Datca'daki bir kultur derneginin bedava sinema gosterimine gittik, Bulent Ecevit Kultur Merkezinde. Bu dorduncu gosterimleri imis ve bundan sonra 15 gunde bir duzenli olacakmis. Ucuncu katta bir sinema salonu var, perde cok buyuk degil ama salon icin yeterli. Bilgisayardan VLC Player ile gosterdiler, evde seyretmege es bir lezzet verdi. Aradan sonra, nerede kalmistik diye hep beraber progress bari ilerlete ilerlete 4. denemede bulup devam ettik :-) Film cok guzeldi: Heaven - Tom Tykwer. Krzysztof Kieslowski'nin (filmin yazari) uclemesinin ilk filmi. Diger ikisi (Hell ve Purgatory) sirada.

5 yorum:

EmRe SeLeS dedi ki...

AAAAAAA Heaven benim cok begendigim filmlerden biridir. Tom Tykver cok iyi bir yonetmen. Ilk ilgimi Run Lola Run ile cekmis idi. En son Perfume adli Patrick Suskind romani uyarlamasi beni benden aldi. Datca'ya bakiniz ya!

sinan dedi ki...

filmlere talep nasil? koylerden de gelenler oluyo mu?

tugrul dedi ki...

Salon tamamen doluydu (bunlari hic tahmin edemem, 200-250 kisilik?). Biz tam baslarken girince en on, en yan gibi bir yere oturmak zorunda kaldik. Hosgeldiniz konusmasini yapan ilk kez boyle bir taleple karsilastiklarini soyledi. Gelenler hep Datca'dan gibiydi. Koy'den genclerden gelmis olanlar olabilir.

Pinar dedi ki...

Datca'daki Meslek Yuksek Okulu yuzunden genc epey var. Ama salonda karisik bir grup vardi. Gencler, bizim gibi kendini gencten sayanlar, ve de daha buyukler!:)

okivanc dedi ki...

Ha ha! Turkiye'deyken bir gunlugune Ankara'ya Elif'in anneannesini gormeye gittik. Elif hep anlatir, anneannem kendini hala orta yasli sayiyor diye. Ben hic sahit olmamistim. Anneannenin tevellut 1926. Oglen yemegine disari ciktik, Emek'de Bahar Cafe'de oturuyoruz anneanne bize bir kac hafta once ordu evine giris kartinin nasil elinden alindigini anlatdi. Orada hergun birlikte takildigi kendisi gibi pinpon bir grubu var onlarla artik birlikte olamayacagina uzulmus. "Bizim grupta benim gibi orta yaslilar ve daha yaslilar var, insanin belli bir yastan sonra kendisine sosyal cevre yapmasi ne kadar zor..." gibisinden birsey soyledi. Demem o ki hersey relative...