30 Haziran 2009 Salı

Ilk 700gr.

Biraz bamya, biraz fasulye, 2 biber, 1 kabak; Sebze bahcemizden ilk urunleri bu sabah topladik. Bunlardan ancak bir turlu olur, o da biraz disaridan destekle! Bakalim gunler gectikce daha bol toplayabilecek miyiz. Aksi halde bize bol bol turlu gorunuyor menude :-) Umarim semizotuna benzemez, birkac haftadir ciceklenmesin diye semizotuna epey abandik. Aksi gibi tavuklar da cok sevmiyorlar...



Yine bu sabah kereviz tohumlarimizi diktik. Havalar cok sicak oldugundan kaplara dikip tas evin icine koyduk. Yaz sonuna dogru yerlerine alinacak.

5 yorum:

Meyvelitepe dedi ki...

Bereketiniz bol olsun. Resimde en üstte görülen bamya, daha çok bamya tomurcuğuna benziyor :)

Pinar dedi ki...

Bu kadar hizli buyudugunu biz anlayamadigimizdan bir kac tanesi bu hale gelivermis. Pazarda gorsem alir miydim? Sanmam!:) Ama bizim bahceden olunca mecburen yemege girecek.

Mehmet Vuran dedi ki...

Afiyet olsun komşu, kendi sebze meyvelerinizi afiyetle yiyin. Kendi yetiştirdiğiniz ürünlerin tadı da bir başka olur. Bu arada, bamya konusunda da bişey söyleyeyim. Bamyaların bazıları çeşit olarak küçük oluyorlar. Yani büyümezler, kartlaşırlar ama büyümezler. Bizim yerli bamyalarımız vardır, ki bizim bahçedekiler de bunlardan, büyük olan bir çeşittir. 5-10 cm arasında bir büyüklüğe de ulaşır ama kartlaşmaz. Daha da bekletilirse kartlaşır tabi :) Bizim bamyalar 2'ye ya da 3'e bölünerek yemekleri yapılır. Yani diyeceğim şu ki, tohumlarını nerden aldınız bilmiyorum ama muhtemelen sizin bamyalar da yerli bamyadır, büyük olmaları, kartlaşmıştır diye sizi endişelendirmesin... :)
Lafı biraz uzattım mı yoksa :)

Pinar dedi ki...

Komsum, tohumlar Yuksel teyzelerden. Tahminiz dogru, yerli tohum. 1 haftadir biriktiriyoruz. Bugun soyle bol sarimsakli, domatesli, eksili pisiriyorum. Dediklerinizle icim daha rahat, eminim lezzetli olacak. Buyrun yiyelim!:)

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.