28 Ağustos 2008 Perşembe

Ari viz viz viz

Gecen gun kopeklerle yuruyuse ciktigimizda, koyun delikanli kopeklerinden Pasa'nin karsidan geldigini gorunce, panik icinde kendimizi daglara cikan patika yola attik. Aslinda problem kucuklerden cok Layka. Kucukler kendini cok guzel idare diyor buyuklere karsi ama Layka buradaki onca duzelmesine ragmen, diger kopeklere saldirma huyundan vaz gecmedi!:(

Neyse, o yolun sonunda ari kovanlari var. Aksam saatleriydi. Hemen her kovanin girisinde arilar kume olmus, birbirlerinin ustune yigilmislar. Hatta bazi kumeler, kovanin girisindeki tahtanin altina dogru sarkmis, bazen de o tahtanin alt ve ustundeki yigini sadece bir kac ari tutuyor! Kovanlara yaklastikca acayip bir homurtuya benzer ses duyuyorsunuz. Ikinci kez oraya sirf videoya cekmek icin gittik. Videoda ses o kadar belli degil ama dikkat ederseniz, gerideki o ugultuyu duyacaksiniz.



Bu yiginlarin aricilarin tabiriyle "ogul verme" durumu yuzunden mi, yoksa "aksam kovana gec gelen disarda kalir" durumu yuzunden mi oldugunu anlayamadik. Bir bilene sormak lazim! Tugrulunkiler burada iken nefis kekik bali aldigimiz koyluler var, onlara soralim, size de anlatiriz...

3 yorum:

okivanc dedi ki...

Acaba Rush hour kuyrugu olmasin bu? Hic kovanlari yakindan incelemedim ama galiba baska bocek/hayvan iceri girmesin diye kovanlarin girisi bir arinin zar zor gecebilecegi kadar yapilmis. Haliyle giriste bir bottleneck var ve hava kararmadan once kovana geri donen arilar kendilerini trafigin icinde buluyorlar. Siz de galiba hep ayni saatte orada olup en sona kalanlari goruyorsunuz.

Biraz daha erken giderseniz arilari havada kovana geri donerken de gorebilmeniz lazim. Aman cok yaklasmayin...

unucnq

Pinar dedi ki...

Cinsin cin Onder! Dusununce cok mantikli geldi. Ilk firsatta gidip dogrulugunu kontrol edecegim.

Sahi "unucnq" ne? :) Ingilizce gibi de Turkce gibi de okumayi denedim, bir sey cikmadi!:)

okivanc dedi ki...

Gecen defa kelime dogrulama icin unucnq yazmami istedi. Bana da bir anda sanki daha once ayni kelimeyi istemisti gibi geldi. Eger surekli cycle ediyorsa bilelim diye hatirlamak icin oraya da yazayim dedim. Yani bundan sonra bana cikanlari en alta yaziyorum ;)

zusxh