3 Kasım 2008 Pazartesi

Domates hasadi

Kizlan'da bu aralar guz domatesi toplaniyor her yerde. Her aksam koyden kamyonlarla domates gidiyor. Bu pazar bizim tanidiklarin (Yuksel teyze / Ozgur) tarlalarina gidip domates toplamalarina yardim ettik, biraz da kendimize topladik. Toplama erken bitti, sadece 50 kasa vermis toptanci (kasalar ondan). oglen gibi topladigimiz domateslerin yanina, hurma zeytin (ozel bir cesit zeytin agacin dibine dusunce toplanip, hicbir islemden gecmeden yeniyor), murdumekli zeytinyagli lahana sarmasi ve tabii halka cikti, guzel bir tarla yemegi yedik. Uzerine de kendi agaclarindan mandalina. Biz mandalinalari yerken Omer Ali amca bir zeytinin altinda kestirmeye baslamisti bile...




2 yorum:

Meyvelitepe dedi ki...

Hurma zeytini sadece Karaburun'da yetişir diye biliyordum. Orada da olması çok ilginç. Biraz bilgi toplayabilirseniz çok makbule geçer.

Pinar dedi ki...

Sizin sitede hurma zeytinini ogrendikten sonra, Yuksel teyze tatmam icin verince cok sasirmistim. Sordugumda, "her zeytin agaci olmaz, bunlar atadan kalma zeytinler, onlarda olur" demislerdi. Yine de daha detayli ogrenmeye calisiriz.