3 Kasım 2008 Pazartesi

Kopeklerimizin artik baslarini sokacak bir evleri var

Uzun zamandir kopeklerimize kulube yapmakta gec kaliyoruz, buralarin meshur yagmurlarina barinaksiz yakalanacaklar diye endiseleniyorduk. Ankara donusu elektrikli testere vs. aletlerimizi tamamlamistik. Baktik, guzel bir tasarim icin dusunecek vakit yok, biz de internetten buldugumuz en basit plani hayata gecirmeye karar verdik. Plan cok guzel, bir plaka OSB'den hic artirmadan ucuza bir kulube cikartilabiliyor.











Tabii catisina shingle falan ile maliyet biraz artti ama sonucta artik baslarini sokabilecekleri bir kulubeleri var. Planda bir degisiklik yapip, giris yaptiklari kenari cikarilabilir yaptik. Havalar su anda sogumadigi icin onu takmadik, daha havadar oldu.



Simdilik 2 tane yaptik, Uzum tasima kutusuna kaldi. Onu da yagmur gecirmez hale getirirken epey cirkinlestirdik ama ne yapalim, su anda fonksiyonellik on planda. Kendisi de pek sikayetci gorunmuyor.





11 Ocak 2009, GUNCELLEME: Kopek kulubelerini, aradan gecen zaman icinde ortaya cikan aksakliklari gozleyerek iyilestirdik. Neler yaptigimizi su yazida bulabilirsiniz: http://bostancik.blogspot.com/2010/01/kopek-kulubelerinin-iyilestirilmesi.html

5 yorum:

sinan dedi ki...

elinize sağlık güzel olmus kulübeler. ben telefonda bauhaus'daki cati gibi bisey dusunmustum. artık wc klube derken giderek isi buyutuyosunuz. yakında evi de kendiniz yaparsiniz..

Meyvelitepe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Meyvelitepe dedi ki...

İçine giriyor mu merak ettim. Bizimkini hiç razı edemedik kulübe gibi bir şeyin içine girmeye...

tugrul dedi ki...

Layka'nin (buyuk olan) kulubeye alismasi zor olmadi. Ozellikle on kapak yoksa hemen icine girip kivriliyor. Kapak varken de bir iki kere yanimda girip cikti. Ama siddetli yagmur ve soguk geceler (bilmem ne kadar soguk olacak) disinda on kapaklar pek takilmayacak galiba.

Ufakliklara gelince onlar zaten icine girecek kutu gibi seylere bayiliyorlar, sanirim kapak olsa tercih bile ederler.

Bu arada kulube planinda giris icin daire capi 12 inch diyordu, biz daireyi isaretlerken eldeki kova kapagini kullandik kolay olsun diye , o yuzden biraz daha buyuk oldu. Ama sicak yerler icin biraz daha buyuk olmasi daha iyi bence.

Pinar dedi ki...

Sinan, o catilari yapmasi biraz zor geldi. 2 tane kulube yaptik. Ilkinde ogrenip ikincisinde daha az hata yaptik ama hala yaptik!:) Belki bir ucunsune oyle bir cati, ve daha guzel bir kulube yapariz.

Zaten annemin bir lafi var: Kendine bir ev yaparken (bence bu "ev"i herhangi birseyle degistirebilirsin) ilkini yakacakmissin, ikincisini satacakmissin, ucuncusunde yasayacakmissin!:))

Evi kendimiz yapmayi cok isteriz. Ama ev icin oyle ogrenme luksumuz yok! Bakalim. Gerci butun seramik doseme islerini herhalde kendimiz yapariz!;)