15 Aralık 2008 Pazartesi

Ruzgar Tirbunleri

Arkamizdaki tepelere koyduklari ruzgar tirbunlerinin soyle yakindan fotograflarini gosterememistik size:




Tirbunlerin bize un uzak ama en kalabalik kismindakiler calismaya basladi. Bizim uca yakin son 4 tane hala devreye girmedi sanirim.

4 yorum:

eseles dedi ki...

Su ruzgar tirbunlerini daha cogaltmak lazim. Sanirim yeni bir kanunla artik isteyen kendi enerjisini uretebilecek. Bildigim kadariyla eskiden yasa bunu yasakliyodu. Gecen TV'de istanbulda bir muhendislik firmasinin gelistirdigi gunes pilleri sayesinde tum bir ofisin elektrik ihtiyacini karsiladiklarini gosteriyolardi. Yillardir yapilmayan bir sey. Ege'de bir koyde de kendi hidro-elektrik santralleri oldugunu izlemistim TVde. Bir seyler oluyo ama cok yavas. Gecen The Day The Earth Stood Still filminin yeniden cevrimini izledim sinemada. Doganin korunmasina dair sert mesajlar var.

okivanc dedi ki...

Bunlar Turkiye'de mi yapiliyor?

tugrul dedi ki...

Hayir ithal ediliyor. Gecenlerde gazetede okumustum, bir Turk firmasi yakinda uretime gececekmis, sertifika falan alma asamasindaymis.

Ben simdi bir aku backup sistemi arastirmasi yapacagim. Dusuncem su: Ileride ruzgar ya da solar panel gibi cozumler oldugunda nasil olsa birseyleri sarj etmek ve sisteme AC'ye cevirip verecek bir altyapi kurmak gerekecek. Simdiden bu altyapiyi kurup, simdilik akuleri elektrikten sarj etmek ve sonra tirbun ya da panel'lerle sarj etmeye gecmek nasil our acaba?

tugrul dedi ki...

Bu arada belki fotograflardan belli oluyordur. Bunlarin hepsi ayni yone bakmiyor. Acaba ruzgari izleme ozellikleri yok ve ruzgarin yonune gore en azindan bazilari calissin gibi bir mantikla mi yapiliyor bunlar?