23 Şubat 2009 Pazartesi

Subat Kapidan Baktirdi...

Ocak sonu Subat basi havalara girmistik, artik disarida kahvalti yapiyoruz diye. Sonra havalar bir sogudu, pir sogudu. 2-3 gunluk bir sogumadir gecer diye bekledik ama pek de gececegi yok. Bugun meteoroloji'den hava taminine baktim, yine onumuzdeki 5 gun icin geceler 4'ler, 5'ler. Daha ilk kisimiz oldugundan "Subat'lar burada sert gecer" sonucu icin biraz erken ama en azindan burada kisi cok da hafife almamamiz gerektigini ogrendik. Her zaman degilse bile demek bazen boyle de olabiliyor.

Karavanin kapisini kapatinca icerisi minik bir elektrik sobasi ile gayet guzel isiniyor ama disaridaki camli bolme cok soguk oluyor. Iceriye tasiyamadigimiz bitkiler durumdan hic memnun degil. Hem onlari kurtarmak hem de elektrik kesintilerine karsi onlem almak uzere tuplu bir isitici almayi planliyoruz.

2 yorum:

hindiba dedi ki...

Malta ile Datça'nın havası paralel gidiyor.Yoncalar aynı sıralarda açtı. Sütleğenler de. Bu yıl kış burada da son derece yağışlı ve nispeten soğuk geçiyor. Geçen yıl buraya çoktan bahar gelmeye başlamıştı bu sıralar. Şubatın kapıdan baktırması bu yıla özgü olabilir.

Pinar dedi ki...

Evren gecenlerde ogrendim, bu yoncalar buraya Rodos'tan gelmis ve bizim ciftcileri cok fena uzmus. Biz ciceklerinden cok memnunuz, Meyvelitepe'nin de dedigi gibi azot deposu ama sanirim ciftciler icin baska turlu bir problem oluyor.