6 Temmuz 2009 Pazartesi

Kabaga gel kabaga...


Bu gordugunuz karpuz degil, bir top kabak! Pazarda neredeyse portakal buyuklugunde gordugum top kabaklar bizim bahcede boyle kontrol edilmeyince minik bir karpuz kadar olabiliyor. 1 kilo 200 gr. Ici nasil bilmiyorum, henuz pisirme girisiminde bulunmadim. Ah, biz bu miniklerin "hepsini", "hergun" kontrol etmeyi ne zaman ogrenecegiz!

Cuma gunu Yuksel teyzelerden patlican ve kabak almistim, aklimca da az aliyorum diye dusunmustum. Bizim bahceden fasulye ve bamya da pisiririm demistim. Tum bunlara ek bir yemeklik dolmalik biber, bir de bu kabak cikti. Daha haftanin basindayiz, korkarim yine bamya ve fasulyeler bir kac gune bir pisirmelik kadar olacaklar! Domatesler kizarmaya basladi. Pek yakinda da bir anda domates baskinina ugrayacagiz gibi duruyor!:)

Himmmm, bu is biraz planlama gerektiriyor gibi duruyor. Onumuzdeki sene bir ekim plani yapmali, ekilenler bir anda cikip bitecek sekilde degil, zamana yayilmis sekilde sebze verecek sekilde bir kac hafta arayla ekilmeli. Baska neleri dusunmemiz lazim acaba?

5 yorum:

Çiğdem dedi ki...

Merhaba,

Benim de küçücük bir bahçem var ve ben de baskınlara uğruyorum. :)

İki yılda çözümü şöyle buldum. Kabak toplanıyor, tüketim fazlası ya kurutuluyor (çok sevmiyorum), ya da rendeleniyor, biraz sızmada kavruluyor. Kilitli buzdolabı poşetinde doğru dondurucuya gidiyor. Kışın ceviz, sarımsaklı yoğurt, kırmızı biber ve dereotu ilavesi ile harika meze ya da salata oluyor.

Domatesler de rendeleniyor, tencerede suyu uçuruluyor ve dondurucuya giriyor.

Minicik bahçeler aslında insanı yaz kış besliyor. Yazın karınca durumundayım. Ah bir de kiloları atabilsem dondurucuya :)

Çiğdem dedi ki...

Şimdi aklıma geldi.

Tohuma kaçan kabakları bırakın yerlerinde. Sararınca toplayıp, çekirdeklerini çıkarın. O çekirdekleri yıkayıp kurutun ve kavurun. Kabak çekirdekleriniz afiyet olsun :)

Sevgiler

Pinar dedi ki...

Cigdem, onerileriniz icin cok tesekkurler. Cok ise yarayacaklar. Kabakli meze tarifini hemen deneyecegim hatta. Evde bir suru kabak var!

Meyvelitepe dedi ki...

Bu yıl bizim sakız kabaklar da böyle top gibi. Portakal iriliğine gelmeden hemen önce topluyoruz. Bir tanesi gözden kaçmış, sizinkinin yarısı kadar. Kesince içi nasıl çıkacak merak ediyorum. Kavun gibi etli bir bölüm olursa yine de işe yarar.

Pinar dedi ki...

Meyvelitepe, bizim kabagin ici (biraz cekirdeklenmeler baslamisti) piliclere, kalani da bize yemek oldu bugun. Eminim sizinki de gayet guzel duruyordur hala.