29 Aralık 2009 Salı

Murdala'ya yuruyus

Gecen hafta yarimadanin kuzeybati ucuna yuruyuse gittik. Murdala dedikleri yere. Mantar avlamaya diye ciktiysak da, sepetler yabani otlarla doldu. Palamutbuku'nde Nostalji Restorant'in sahibesi Meray Hanim tam bir ot uzmani! Murdala sahilinde onun yol gostericiligi sayesinde bir suru ot bulduk. Inanilmazdi! Azigimizi yemek uzere oturdugumuz yerde belki 10 cesit farkli yenilebilir ot gosterdi bize. Hem de tarif vererek. Eh bundan iyisi olabilir mi? Gisiyak, sari ot (senede bir kez yenmeliymis!), deniz otu, yabani sarimsak, deniz ispanagi, kafkarida, gelincik (cicege durmadan yapraklarini toplayarak cok guzel borek yapilabildigini biliyor muydunuz?:)...

Asagidaki fotografta deniz otu ve yabani sarimsak goruyorsunuz. Biz bir kac kok cikarip arsamiza diktik.



Yol boyunca bir sandal ormanindan gectik. Sandal agaci o kadar guzel bir agac ki, govdesi koyu bir kiremit rengi, sanki bugulanmis gibi bir renkte. Ne yazik ki fotografta o kadar guzel cikmamislar.



Ciceklerini ise ilk defa goruyorum. Cok zarifler!



Genellikle de bu sarmasikla beraberler. Yine guzel bir birliktelik soz konusu!:)



Dag cilekleri (Arbutus unedo) ile sandal agaci (Arbutus andrachne) da ayni aileden.



Yolda gordugum bu ot ise adam otuymus. Koku insan govdesi seklindeymis, meyveleri cok guzel olup, yapraklarin arasinda saklanirmis ve de yenildiginde halusunasyona neden olurmus.



Yarin da bizim tepelerde yuruyus var. Gelebilecek olanlarla saat 12:00'de koy kahvesinde bulusalim!:)

1 yorum:

tülay dedi ki...

İstanbul'da olup da dağ çileği yemek isteyenler, Burgazada'da Kalpazankaya yolu üzerinde de çok miktarda var. Aralık tam mevsimi imiş galiba.