7 Ocak 2010 Perşembe

Surpriiiiiz!

Aylardir bekledigimiz buyuk gun bugunmus! Tugrul bu sabah karavanin kapisina gelip de "gel gel, bak ne buldum" dediginde dogrusu bu surprizi beklemiyordum.



Sarisinin rengi, bir turuncu bir turuncu; tadi mi, pek lezzetli! Eh, aylardir bu cibilere harcadigimiz yem parasi dusunulurse, bizim icin bu tabi ki dunyanin en guzel yumurtasi!;)

9 yorum:

okivanc dedi ki...

Benim bildigim kadariyla hemen mideye indirmek yerine o ilk yumurtayi motivasyon olarak oldugu yerde birakmaniz gerekiyordu. Neyse ikincisi icin bir kac ay daha beklersiniz artik... ;)

tugrul dedi ki...

Oyleymis, biz maalesef mideye indirdikten sonra ogrendik ve hemen dolaptaki yumurtalardan birini yumurtayi buldugumuz yere biraktik.

Pinar dedi ki...

Onder, biraz once yegenimle yazisirken, dedi ki:

"Merak etmeyin; tavuklar herhalde yumurtami yiyorlar, yumurtlamiyorum! demez".

Umarim demezler!;)

okivanc dedi ki...

Cok ayip, hic yakismadi simdi bu... Peki bu hayvanlarin dolaptan gelen alaksiz bir yumurtayi kendi yumurtalari sanacaklarindan emin misiniz? Biraz "soguk" karsilamasinlar...

Neyse daha yapmadiysaniz gidip oraya biraktiginiz yalanci yumurtanin uzerine kucuk bir isaret koyun. Sonra olur da yeni yumurta gelirse bayat yumurta yeme durumu olmasin.

EmRe SeLeS dedi ki...

Yuppi yuppi

Pinar dedi ki...

Bizim akilli tavugumuz, bu sabah "simsicak" bir yumurta daha verdi!:) Yine de "satın" yumurtayi biraktik orada.

okivanc dedi ki...

Super... Demek ki bu is oldu... Bu konularda ne kadar bilgisiz oldugum ortaya cikacak ama bir kac konuyu merak ediyorum, bir tavuk gunde bir yumurta verebiliyor mu? Cok inanilmaz geliyor bu bana... Bir de yumurtladiktan sonra onu birakip gitmesi biraz anormal degil mi? Yani o kadar "ozveri" ve yumurta bosa gidiyor.... Bir de dollenmis ya da dollenmemis yumurta hikayesi vardi galiba. Bu aldiginiz yumurtalar dollenmemis mi acaba? Peki bunlar dollenmis le dollenmemisi nasil anliyorlar. Neyse siz simdi bunlara calismissinizdir biraz anlatin da benim gibi sehir cocuklari ogrensin...

tugrul dedi ki...

Onder, biz de pek bilgili degiliz bu konularda. Gercekten de yavru alma amacli olmayan yumurtlama ilginc. Ayni sekilde surekli sut veren inek de. Bunlar sanirim insanlarin yuzlerce yildir surekli secmeleri ile basarilmis, dogada cok fazla bir faydasi olmayan ozellikler. Hos, su andaki nufuslarina bakilirsa pek de guzel faydalanmislar bundan!

Dollenmemis yumurta ortamda horoz varsa biraz zor, tabii cok tembel bir horoz degilse! Ancak tavuklarin gurk olmasi denen bir durum var, tavuk bu doneme girmedikce dollenmis de olsa yumurtalarin uzerine yatip civciv cikarmiyor.

Benim burada ogrendigim ilginc bir konu da, tek bir tavuktan birden fazla civciv almak mumkun. Tavuk once yumurtalarini biriktiriyor, sonra kuluckaya yatiyor ve hepsi 21 gun sonra ayni gun cikiyor. Yani ilk yumurtalar dormant bir sekilde bekleyebiliyorlar!

nalan dedi ki...

bir de civciv sahibi olursanız bu tavuklardan tamam diycem.
harika !