19 Şubat 2010 Cuma

Araba Lastiginden Kopek Minderi

Daha onceki fotograflarda buyuk olasilikla gozunuze carpmistir kopeklerin icinde yattigi lastik ama dikkat etmeyenler icin bir kez daha vurgulayayim dedim cunku cok kullanisli ve kopekler tarafindan da paylasilamiyor. Bu tip minderlerin evcil hayvan dukkanlarida ne kadar pahaliya satildigini bilenler bu ucuz cozumun degerini daha iyi anlayacaktir. Ev ortaminda 1 kopek icin hadi neyse de ciftlikte 3 kopege boyle bir masrafi makul bulmak mumkun degil.

Baktik lastikten minder cok populer, 2 tane daha yaptik, cocuklar gibi kavga etmesinler diye. Yapimi cok kolay. Bir lastik tamircisinin attigi lastiklerden buyukce bir tane aliyorsunuz. Nereye atacaklarini sasirmis olduklarindan size bir de tesekkur edecekler! Yanaklarindan bir tanesini buyukce keskin bir bicakla kesip cikariyorsunuz.



Tabanina eger istenirse biraz mukavva ile dolgu yapilabilir.



Uzerine de eski bir battaniye/kilim ortunce minderiniz hazir. Icine girip, tekerlegin yuvarlagina vucutlarini oyle guzel uyduruyorlar ki!

4 yorum:

okivanc dedi ki...

Super! Bari bir kac kutu renkli spray boya alip bunlari bir guzel boyayin da cocuklar kendi lastiklerini kolayca secebilsinler, kavga cikmasin.

Suraya bir bakin:

http://www.actionheronetwork.net/images/painted-tires.jpg

Meyvelitepe dedi ki...

Pek de keyifli görünüyor içindeki. Geçen gün biz de konuşuyorduk, iki eski lastik vardı daha önce üzerine bir osb parçası koyup, minder ve örtüyle sedir niyetine bahçede kullanmıştık, acaba köpüğe yatak yapsak nasıl olur diye. Cevabı almış olduk, hem de uygulamalı.

tugrul dedi ki...

Sedir fikri cok hosuma gitti. Eski lastik - OSB kombinasyonu tam benlik!
Peki bu sedirin arkaya yaslanabilecek bir sirtligi var miydi?

Meyvelitepe dedi ki...

Bizimki duvara dayalı duruyordu, o yüzden gerekirse yastık kullanılabiliyordu. Bahçede belki bir ağaç bu işi görebilir. Bu sedirin en iyi tarafı altta lastik olduğu için oturulunca yaylıymış hissini vermesi (ortadaki boşluğun üzerine ağırlık gelince osb esniyordu).