9 Şubat 2010 Salı

Dag cayi, dag karanfili

Cumartesi gecesinden beri yagan yagmur bir ara verdi de dag cayinin soz verdigim fotografini cekebildim. Bu sene henuz ciceklenmediler.



Asagidaki fotografta, gecen seneden kuruttugumuz ve cayini yapip ictigimiz ciceklerini goruyorsunuz.



Yaninda da dag karanfili fotograflari bonus. Dag karanfilinin enfes bir kokusu var. O da soganli bir bitki. Hadi size bir de Kizlanca bir sifat ogreteyim: "beppe beppe". Dag karanfilinin cicekleri iste tam oyle!:)



Bu da tohumlari. Tabi ki topragiyla bizim arsaya gocurduk, ama tohumundan da ekmeyi denemek istiyorum.

2 yorum:

hindiba dedi ki...

Pinar,
Cok sagol! gelip baktim ama kafami toplayip yazamadim. Bize her yil Türkiye'den gelen iki cesit "dag cayi var". Birinin tadini daha cok seviyorum, digeri aci geliyor bana. Sizdeki hangisi diye merak etmistim. Aci olanmis. Siz nasil hazirliyorsunuz? Bir de ikisi acaba ayni bitkinin farkli formlari mi diye merak ediyorum. Ben sadece kurutulmus halini bildigimden sizdeki fotograflardan bunu cikarmaya calistim ama emin olamadim. Bir ara fotografini cekip göndereyim, bakalim sen anlayabilecek misin...

Pinar dedi ki...

Bizdekinin tadi hic aci degil, Evren. Cok guclu bir tadi, kokusu yok. Cayinin rengi sari oluyor. Kaynamis suya, kurutulmus ciceklerinden iki tanesini kirip koyuyorum. O kadar.

Sen bir fotograf gonder bakalim.