21 Nisan 2010 Çarşamba

Gurk Tavuktan Haberler

Tavugumuz 6 gundur yatiyor. Zavallicik gunde sadece 1 kez kalkip biraz yem yiyor, biraz da su iciyor. Sonra yine yumurtalarin uzerine.



Tabii 1 gunde kakasi bayagi birikmis oluyor. Cikardigini gorunce gozunuze inanamayacaksiniz.



Genellikle hep ayni konumda yatarken buluyorum, pek yer degistirmiyor. Belki arada yumurtalarini ceviriyordur ama ben hic gormedim. Aslinda bir livecam super olurdu ama simdilik benden haberlerle yetineceksiniz...

8 yorum:

nalan dedi ki...

gece de güvenli değil mi bu gezer kafes?

Meyvelitepe dedi ki...

Pek pratikmiş bu gezer kafes, biz de tavuk alınca çalarız bu fikri:)

okivanc dedi ki...

Bence sizin kumese at girmis, onun pisligi o. :)

Bu arada babamlar da asagi yukari sizinle ayni zamanda arka bahcede tavuk beslemeye baslamislardi. Bir tane de horozlari var. Horoz otmeye basladiktan iki gece sonra bir tilki dadanmis. Tavuklarin kumesi bahcenin yan citine bitisik. Gece bekcisi tilkiyi citin disindan tam tavuklarin bulundugu taraftan topragi kazarken bulmus ve sopayla kovalamis. Babamin ogrendigine gore tilki horozun sesine geliyormus. Bana bu cok ilginc geldi. Arastirmaya firsat bulamadim ama belki bilen biri bir yorum yapar.

tugrul dedi ki...

Gezer kafesin ozelligi hafif ve alti acik olusu. Bu yuzden de guvenlik acisindan zayif. Ya geceleri tavuklar daha guvenli kumeslerine alinmali ya da kopek ya da baska turlu citlerle genel alan daha guvenli hale getirilmeli. Zaten Onder de yorumunda bu tehlikelere guzel bir ornek vermis.

Tilki sadece horoz sesiyle kalmayacak kadar cin bir hatvan ama eminim onu da kullaniyordur. Tavuk arastirmalarimda insanlarin tavuk avcisi hayvanlara karsi neler cektiklerini, her turlu guvenlik tedbirini bu hayvanlarin nasil rahatca astigini gordukce inandim ki en iyi cozum kopek. Daha diger hayvanlar cite yaklasmadan onlar haberdar olup kovaliyorlar.

thares dedi ki...

Heyacanla yazılarınızı her gün bakıyorum
Tavuğunuz inşaAllah %100 bir çıkımla yüzünüzü güldürür
SAYGILAR
http://thares.blogcu.com/

Adsız dedi ki...

Annelik ne zor bir is. Su anda onun icin onemli tek sey yavrulari.

virego yücel dedi ki...

yanılmıyorsam bu tavuk yerli ırk cibileriniz cıkınca cok güzel korumanız gerekcek.özellikle martı ve kargadan tabiki gelincik tilki gibi kümes hayvan larına düşman bilimum yaratıktan.ama sizin gezer kafesiniz bu iş için bicilmiş kaftan. palazlanıncaya kadar seyretmeye doyamazsınız.allah tamamına erdirsin.

Çiğdem dedi ki...

Kaldı bir hafta :)