1 Nisan 2010 Perşembe

Kompostta Mutlu Son

2 yillik bekleyis gecen gun mutlu bir sekilde sona erdi, artik 2-3 elarabasi kadar kompostumuz var. Aslinda kabaca 2 metrekup bir alani tepeleme doldurup sadece bu kadarcik kompost elde etmek biraz moral bozucu ama epeydir hizli curumeyi gordugumuzden kendimizi buna hazirlamistik. Fotograf oldukca kotu ama kutunun ne kadar bosaldigi belki biraz anlasilir.



Hemen ellerimzi daldirip nefis humus kokusunu cigerlerimize cektik.



Ardindan biraz turf ve keci gubresi ilave ederek sebzeler icin guzel bir karisim hazirladik ve biber, patlican, borulce, bamya, misir, aycicegi ve yerelmasi dikerken diplerine kullandik. Bu kadar az olunca topraga sermektense sadece diplerine kullanabildik.





Simdi 1 yildir doldurdugumuz (aslinda yarim bile olmadi cunku artik atiklarin cogunu bitki diplerinde mulch olarak kullandigimizdan yeterince malzeme cikmiyor) ikinci gozu kullanmayi kesip bir yillik beklemeye aliyoruz ve simdi bosalttigimiz birinci goze geri donuyoruz.

Belki compost olarak kazandigimiz buyuk bir arazide devede kulak ama normalde kirlilik yaratacak atiklari dongusel bir sekilde tekrar topraga dondurmenin verdigi tatmin paha bicilmez!

5 yorum:

Cevat dedi ki...

2 yıllık çabanın sonucunu görmek çok güzel birşey. Bu kompostu kullanarak yetiştirdiğiniz lezzetli sebzeleriniz olur inşallah.

nalan dedi ki...

mısırı nasıl çimlendiricez peki?
benim elime evladiyelik mısır tohumu geçti de :)

Pinar dedi ki...

Cevat, cok tesekkurler.

Nalan, ben gecen sene direk topraga 3 cm. kadar derinlige sokmustum. Gayet basarili olmustu.

Onumuzdeki sene, kendi misirlarindan ayirdigin tohumlari umarim bizimle paylasirsin!:)

Murat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EmRe SeLeS dedi ki...

Muthis bir an. Ben bile te burdan heyecanlandim!!! bitkilerin nasil costuklarini gormek isterim.