16 Nisan 2010 Cuma

Simdiki Cocuklar Harika

Kizlan koyundeki eski ama cok sirin okul binasi kullanilabilir durumda olmadigindan koydeki ilkogretim ogrencileri Resadiye'deki okula devam ediyorlardi. Bu donem basinda koydeki okul insaati tamamlandi (ne yazikki eski binayi onarmak yerine yeni bir bina yaptilar) ve ogrenciler artik yuruyerek okullarina gidip gelmeye basladi.

Biz de pazar gunku derslerimizi muhtarin bize sagladigi minik bir odadan okuldaki dersliklerden birine alabilir miyiz diye gecen hafta okul muduru ile konusmaya gittik. Sagolsun bizi destekledi. Zaten okula gittigimizde hemen tum ogretmenlerin bizim kurslardan haberdar oldugunu ve bundan cok memnun olduklarini gorduk.

Artik derslerimiz sali gunu okuldan hemen sonra, etud gibi olacak. Bu hafta ilkini yaptik, yepyeni bir sinifta karatahtasi, dunya kuresi vs. ile cok konforluydu. Okuldaki ilk derste biraz daha oyun gibi olsun diye cocuklarla bir sayi dizisi oyunu oynadim. Amacim onlari biraz dusundurmekti, oyunun mantigini cozebileceklerini hic ummuyordum. Cunku ben bu oyunu daha once pek cok yetiskinle oynadim, her seferinde bir miktar anliyorlar durumu ama oyunu tamamen cozene rastlamamistim. Ama bizim cocuklardan biri besinci oynamadan sonra olayi cozdu. Ardindan birer birer digerleri. Hatta super yaramaz ve derslerle ilgisiz olani bile! Ya bu cocuklar super zeka, ya da olaylara cok daha baska bir yerden bakabildikleri icin bize zor gelen seyler onlara kolay geliyor.

Simdi oyunu merak etmissinizdir. 2 kisi karsilikli sayilar soyluyorlar. Biri 1 veya 2 diyerek basliyor. Digeri de bunu 1 veya 2 artiriyor. 20'yi soyleyebilen oyunu kazaniyor.

4 yorum:

bahadır dedi ki...

bahçe oyunlarını da çözerler

sinan dedi ki...

Eski okulu yıktılar mı yoksa yeni okulu yeni bir arsaya mı yaptılar? Yeni okulun fotografları var mı? Nasıl bir okul yaptılar, hükümet zihniyeti şehir okullarındaki gibi köy okullarına da sıçradı mı merak ettim.

tugrul dedi ki...

Eski okul yikildi. Ilk firsatta yeni okulun bir fotografini cekerim.

Meyvelitepe dedi ki...

Çocuklarla iletişiminiz çok güzel. Onlara ezber yerine düşünme, araştırabilme yetisi aşılayabiliyorsunuz. Keşke her yerde sizin gibi insanlar olsa da aynını yapabilse.