27 Ekim 2010 Çarşamba

Kedi olmak varmis

Su uyku keyfi uzmanina bakar misiniz?



Bu kedilerin hayatlarini gordukce, annemin bize soyledigi bir lafini hatirliyorum; hayatta kedi olmak varmis, ama Pinar'la Tugrul'un evinde!:)



Bu arada arkadaki beyaz giysi dolabinin ortusunun geldigi hale bakar misiniz? Bu dolap bir zamanlar gayet guzeldi, sonra Payam ve Darma bu eve geldiler, gerisi malum...

12 yorum:

Berceste dedi ki...

Olsun onlar iceride, fareler disarida ;-)
Ilk fotografa bayildim!

okivanc dedi ki...

Son fotografta masanin ustunde duran, kurumus fasulye gibi gozuken seyler ne?

tugrul dedi ki...

Onlar kurumus borulce (black eyed pea).

Benim de sana bir meteorolojik sorum var: Burada hava sistemleri batidan geliyor. Yani macro boyutta yagmur mesela Yunanistan taraflarindan buraya dogru ilerliyor. Ama micro olcekte yagmur guneyden serpiyor, o sirada lodos esiyor oluyor. Bu nasil oluyor da oluyor?

okivanc dedi ki...

Borulce'yi sen soyleyince hemen hatirladim.

Meteoroloji sorunu o bolgedeki yuzey sekillerini arastirmadan cevaplamak belki dogru degil ama genel olarak senin makro dedigin hava sisteminin daha yuksekte, mikro dedigin sistemin de daha alcakta oldugunu soylemek mumkun. Yani ucuncu boyutu isin icine katmak lazim.

Yukardan doguya dogru giden nemli bir sistem yukselip icindeki nemi tutamaz olunca yagmur basliyor. Eger yuzey sekilleri, gunun saati, etraftaki orta boy hava sistemleri karmasiksa, o yagmur asagiya inerken degisik yuksekliklerde degisik yonde ruzgarla karsilasiyor. Senin gordugun guneyden gelen yagmur sadece inisteki en son ruzgarin yonu. O da genelde deniz ve kara arasinda hangisinin o anda daha soguk veya sicak olduguyla alakalidir. Bulutlarin kat kat oldugu bir gun yukari bakinca bazi katlarin birbirinin tersi yonde ya da birbirine dik yonde gittigini gormussundur. Ayni olay...

Ucaklarin inis sirasinda yere cakildiklari haberlerini okuyoruz. O da ayni konu, yerden yuz metre yukarda ucak ruzgara karsi inerken kendi hizini cok alcaltabiliyor. Yuzeyden aniden ruzgarin yonu ucagin inis yonuyle ayni olacak sekilde degisince ucak sanki havda durmus gibi oluyor. Ucagin kanatlarinin altinda tasiyacak birsey kalmayinca da pilotun son anda motorlara abanmasi yetmiyor.

nalan dedi ki...

vallahi kedi olmak var.
biz yarım gün izin almak için takla atarken, paşalar her daim tatilde.
giysi dolabı da işlevsel değilmiş, pisiler o yüzden çalışmış üzerinde. şimdi havadar havadar :)

tugrul dedi ki...

Onder, yagmurlar konusunda kendimce dusunduklerim demek cok yanlis degilmis, aciklamalarin icin cok tesekkurler.

Nalan, kediler gercekten de hatali tasarimlari farkedip duzeltmekte cok basarili. Ornegin fideleri yanlis yere diktigimiz zaman hemen kazip cikariyorlar, ya da gubreyi az koymussak hemen dibine gubre eklemesi yapiyorlar. Cok yardimcilar sagolsunlar!

Kopegimiz Nala da sebze bahcenin yerini yanlis yaptigimiz zaman, aslinda onun yerinde olmasi gereken yurume yolunu bize gosteriyor. Onlar olmasa ne yapardik bilmem...

Pinar dedi ki...

Berceste, karavanin icindeki dolaplara bazen cok fena miyavliyorlar ikisi de, 2 ayak ustunde dura dura hem de! O yuzden bazen fareler de mi icerde diye dusunmuyor degilim!;)

Nalan, hic o acidan bakmamistik. Gercekten de pek havadar!:)

EmRe SeLeS dedi ki...

Ev Dharma duman olmus anlasilan :D O kediler miril miril uyurken ben de borulce yemek istiyorum ekmegimi banarak ve yaninda da kuru sogan olsun. Disarida da yagmur yagsin...

virego yücel dedi ki...

valla kedi olarak gelmek lazımmış dünyaya ama ben istemem cünkü kediler nankör olur ama köpek için bişi demem tek bir şartla oda sahib siz olacaksınız. en kısa bir zaman diliminde bir adet gardoraba ihtiyacınız şart olmuş.

Pinar dedi ki...

Yok abicim ya, nankor degiller. Coook tatlilar, dogrusu kopeklerin pabucunu dama coktan attilar!:)

okivanc dedi ki...

Hu huuuu, evde kimse yok mu?

Pinar dedi ki...

Onder'cim, pek yakinda dolu dolu yazilar geliyor. Egitimdeydim, heyecanimin yatismasini bekliyorum!:)