6 Şubat 2009 Cuma

Bostancik'ta kir cicekleri

"Havalar isindi mi ne?" derken birden farkettik ki aslinda 1-2 haftadir bahar buralara gelmis bile! Sabah disari ciktigimizda bizi yoncalarin ciceklerine akin etmis ari ugultusu karsiliyor.

Arazide uzun suredir tarim yapilmadigindan bitkilerde buyuk bir cesitlilik olusmus. Budama bahanesi ile Bostancigin kosesini bucagini yeni yeni kesfediyoruz. Bahar ile birlikte cok degisik cicekler acmaya basladi. Sizlere bunlardan bir secme. Umuyorum zaman icinde bunlarin isimlerini ogrenecegiz.

Ciceklerle ilgili biraz bilgi vereyim. 1, 6, ve 7 numaralar karavanin oldugu yerden bakildiginda arsanin ortalarina dogru soldaki bir kum yigintisinin uzerinde. Oradaki toprak sanki bir yerlerden getirilmis, yigilmis gibi. Oldukca cakilli. Daha dun bu tepeyi duzeltip, oradan aldigimiz toprakla da arsa icinde yol vs. icin kullanalim demistik! Bu sabah, inadina bakin bende ne guzellikler var dercesine bu cicekleri gozumuze soktu o tepecik. Simdi Pinar'la epey ciddi bir pazarlik yapmak gerekecek tepeyi duzeltme fikrini hayata gecirmek icin! 5 numara sanirim dugun ciceginin bir turu. Cicegini farkettikten sonra, yaninda yoresindeki topraga baktik. Ciceksiz yaprakli halleri dolu yer. Yapraklari da cok guzel.

Yurumek artik akrobatik bir hal aldi, nereye baksak cicek acmaya hazir bitki dolu!







5 yorum:

Meyvelitepe dedi ki...

Bu çiçeklerin yerlerini bir şekilde işaretlemelisiniz. Çiçekleri geçtikten sonra bir daha bulmak zor olur. Bazıları soğanlıdır. Şayet oraya başka bir şey yapma ihtiyacı olursa önce soğanlarını çıkartıp başka bir yere ekersiniz.

Kolay gelsin..

Pinar dedi ki...

Cok iyi fikir, Meyvelitepe! Tesekkurler.

hindiba dedi ki...

4 numara -benekleri hariç- Türkçe'de sütleğen denen bitkiye benziyor. Diğer otlar arasında çok dikkat çeken canlı, açık yeşil bir rengi oluyor genelde.

hindiba dedi ki...

2,3 numaralar da bir tür iris. 1 numarayı ben de merak ettim.

Pinar dedi ki...

Evren, 4 numara tam da dedigin gibi cogunlukla acik, canli yesil. Bu benekli olani pek gormedik. Dogrusu bir hastalik ya da mutsuzluk oldugunu dusunuyorum ama emin degilim. Demek adi sutlegen! Cok sagol. Onunla simdi resmen tanistirilmis gibi olduk!:)