23 Nisan 2009 Perşembe

Kumes Insaati

Bir suredir kumes ile ugrasiyoruz. Bir sure dedigim haftalar oldu, biraz fenalik geldi. Once nasil birsey yapsak arastirmasi epey zaman aldi. Internetten buldugumuz resimler, planlar uzerinde epey bir oynadik. Hemen yanina kopeklerden birini koymaya karar verip, bir bolumunu de kopek icin uygun hale getirdik. Hafta ici gunduzleri mesgul oldugumuzdan geriye sabah erken ya da is sonralari kaliyor. Haftasonu desen haftalik alisveris, cocuklarla ders falan derken epey zaman gidiyor. Bir de bahar ile birlikte diger isler de bastirdi: gubreleme, capalama, budama. Velhasil kumes isi iyice surundu. Neyseki Yuksel teyzeler sorup durdular da bize biraz motivasyon sagladilar.

Bu sefer baslarda fotograf cekmeyi unuttuk. Su asamaya geldik:





Yere sabit degil. O yuzden kaziklarla 3 yerden yere sabitledik. Ilk sert ruzgarda ne kadar saglam oldugu cikacak ortaya.

Gordugunuz gibi yerden yuksek bir gece bolumu ve onunde yine tel ile cevrili bir acik bolum var. Egimli tarafin ucunda 3 tane yumurtlama gozu var, tabii begenirlerse. Gunduzleri tavuklari (eger kopekleri ikna edebilirsek) acikta tutmayi dusunuyoruz. Bu durumda disarida bir yerlere yumurtlama ve bizim bulamamamiz ya da kopeklere kaptirma riski var. Icerideki yere 3-5 kere yumurtladiktan sonra orayi kullanmaya devam edeceklerini umuyorum.

Bu da bonus fotografiniz:

Hiç yorum yok: