24 Kasım 2009 Salı

Yılbasi susu yapalim

Dun mantar avindaki ogretmenimin evine davetliydim. Datca civarinda yasayan, Alman ve Avusturyali hanimlar noel susu hazirlamak icin biraraya gelmisler, ben de gittim. 2 cesit sus yapildi. Biri masa ustune konmak uzerine mum cevresine celenk, digeri de duvara/kapiya asilmak uzere celenk. Celenk icin kullanilan tum malzemeler bizim arkamizdaki tepelerden toparlanmis. Neler yoktu ki! Cam, dag cilegi, sumak, harnup, pireen, kekik, selvi, kuru otlar, mersin, adini bilmedigim daha bir suru cesit bitki... Tam bir terapi! Oradaki hanimlarin cogunun esi Turk, ya da cok uzun yillar Turkiye'de yasamislar. Turkceleri mukemmel. Ama dogal olarak araya turkce karistirmakla birlikte Almanca konusuyorlardi. Ben de sessiz sessiz oturdugum yerde kapiya asilmak uzere celenk yaptim.



Ilki bitince hizimi alamadim, bir tane daha yaptim!:) Adini da saçaklı koydum.

6 yorum:

hindiba dedi ki...

Tam da bu aralar bu konudan da bahseden bir kitap okudum. Ne elimde uygun malzeme vardi, ne de nasil yapilacagina dair tam bir tarif. Yine de fotograflara bakmak bile pek heveslendiriciydi. Sana imrendim:)

Pinar dedi ki...

Hay allah, nasil yapiliri anlatmadigimi simdi farkettim!:( Cok kolay. Hemen blogu degistirecegim. Yalniz, sana burada soyleyebilirim ki senin gibi bir "avci" malzemeleri bulmakta gucluk cekmez!:)

Pinar dedi ki...

Evren, basladim ve yarida biraktim. Fotograflarla daha guzel olacak. Onumuzdeki bir iki gun icinde yapacagim, soz.

nihal dedi ki...

çok güzel olmuşlar.

Meyvelitepe dedi ki...

Çok güzel olmuşlar, tarife ben de talibim:)

Jale

Pinar dedi ki...

Sozumu unutmadim. Sadece bayram yuzunden planlama problemleri yasiyorum. Onumuzdeki hafta sonuna dogru gelecek blog.

Kusura bakmayin.