20 Nisan 2009 Pazartesi

Bahar geldi de nasil geldi

Bir haftadir bir sey yazmiyoruz diye bos duruyoruz sanmayin. Sabah erkenden, ogle aralari ve aksam is sonrasi, hafta sonlari deli gibi calisiyoruz. Ne mi yapiyoruz? Capa makinamiz full calisiyor! Once zeytinlerin yanlarina romorkla cuval cuval sarma (keci gubresi) tasindi, cevreleri capalandi, canak yapildi, zeytinler ilk suruldugunde toplanan damla sulama hortumlari yerlestirilip test edildi. Henuz tamirat yapilmadi!:) Ekim isi icin surdurdugumuz kisim daha onceden ayrik otu bastigi icin, Ozgur'un onerisi ile baska bir yer sectik. Orasi gecen sene domuzlarin alt ust ettigi bir yer. O yuzden de ayrik otu yok!:) Ama yabani baska turlu ot, cicek, cali vardi. Onlarin temizlenip capalanmasi gerekti.

Bunlara ek tabi en cok zamanimizi alan sey kumes yapimi oldu! Bir an once tamamlayip buralilarin deyisiyle "cibi" almak istiyoruz. Yuksel teyzenin her gidisimizde artan cibilerinin sevimliligini gordukce, aksam hava kararana ve belimiz artik agridan bizi tasimayacak hale gelene kadar kumes yapimiyla ugrasiyoruz. Tabi arada Zeytin'in kumesin tellerine hizini alamayip dalmasi ve delmesi yuzunden islerin ikinci kere yapilmasi ve tasarimin bu olayin 2. kez olmasini engelleyici sekilde degistirilmesi gibi aksilikler de oluyor!

Ama cok az kaldi. Yakinda fotograflarla karsiniza gelecek. Bu isler yuzunden bizim fidelerin sasirtilmasi ertelenip duruyor. Yakinda onlara da sira gelecek.

6 yorum:

skaraca dedi ki...

Merhabalar,

pdaeskpespembe ye bıraktığınız yorum nedeniyle yanıt veriyorum. Aldığım çileğin farklı bir özelliği olduğunu sanmıyorum. Bir çiçek serasından almıştım. Ancak bulunduğunuz yerin özelliğine göre değişik tür çilek fidesi bulma imkanınız olabilir. Yakınlarınızdaki üreticilerden veya hatta yakındaki ormandan bile bulma imkanınız olabilir.
Selamlarımla...

Meyvelitepe dedi ki...

Kümesi yaparken yırtıcılara karşı önlem almayı unutmamışsınızdır umarım. Teller sağlam ve çift kat olmalı, toprağı kazıp içeri girmelerine karşı da teller toprağın altında yeterli derinliğe inmeli.

Kolay gelsin.

LEMAN dedi ki...

toprak öğle bir içine alırki insanı unutturur herseyi yoruldugunu bile yatınca anlarsın herseyi unutup hayatın keyfını almak lazım zaten ii yapıyosunuz ohhh mis gibi kolaylıllar versın rabbım

tugrul dedi ki...

Cift kat tel kullanmadik, kopegimiz Zeytin kardesi ile azarken icinden kosarak parcalayip gecti bile :-) Teli uzaktan gormek biraz zor, bu kaza tekrarlanmasin diye yerden 50 cm yukseklikte bir daha cita ile cevirdik.

Alttan girmelere karsi kumesin altini da oldugu gibi telle kapladik, biraz bol bir sekilde. Bilmem ise yarayacak mi, ya da bir sakincasi olacak mi...

dokuzuncubulut dedi ki...

Pınar, ne güzel şeyler yapıyorsunuz. İnsanın açık havada, kendi bahçesinde böyle güzel şeylerle uğraşması ne güzel.
Vallahi size imrenmiyorum desem yalan olur.
Kolay gelsin...

EmRe SeLeS dedi ki...

Ya Dallas'ta yasaya yasaya Datca'da bir Ewing Ciftligi kurulmakta anladigim kadariyla. Capa-kumes-tohum-fidan-cibiler falan...yorucu ama gercek hayat bu.