10 Nisan 2009 Cuma

Bostancik cicekleri

Size bizim arsadan bir kac cicek fotosu (Butun farkli cesitleri koymamak icin kendimizi zor tutuyoruz):


Sapkasini basinda tasiyanlar sadece benim tohumlar degil. Saka bir yana, sabahin cok erken bir saatinde daha yeni acilmaya calisiyordu bu gelincik.


Bir kere acilinca her bir gelincige arkadaslik eden bocek mutlaka oluyor.


Mermer gibi, desene bakar misiniz! Bu cok siradan yabani ot gibi buyuyordu. Sonra bu muhtesem cicegi aciverdi bir gun.


Yabani ebegumeci oldugunu tahmin ediyorum bu bitkinin.


Yorumsuz...

7 yorum:

EmRe SeLeS dedi ki...

Müthiş güzeller!

LEMAN dedi ki...

pınarcıgım bazen duruyo gibi gelir birden büyürler onlar buyıl ben küçük bebegimden dolayı biraz kolaya kaçıyorum yeşillik agarlıklı yapacagım bahçemi roka tere maydonoz cinslerinden biber biraz tohum ektim ama çıkmadı henüz birazda patlıcanla biberi fide satın alacagım bugün etrafını çeviriyo eşim bahçemin geçen yılki yere ekmeyecegim orda yeşillik olmadı hiç çok taşlıydı sanırım bakalım bu yıl ne olacak bi şekle girsin bende foto paylaşırım

okivanc dedi ki...

Yorumsuz olana cok yaklasmayin, sanki o kollariyla yaklasan herseyi yakalayiverecekmis gibi gozukuyor. Boyu ne kadar?

dokuzuncubulut dedi ki...

Biraz rüzgarlı, biraz puslu pazar günümü cıvıl cıvıl yaptılar. Hepsine bayıldım. Gelinciğin o naif hali bana yeni doğmuş bebekleri hatırlatır...

Ne diyeyim, bu güzel doğanın keyfini çıkarın.

Sevgiler...

(Bende de birşeyler var, bir ara bloğuma bakarsın...)

Pinar dedi ki...

Emre, aslinda fotograf makinasi ile nedense renkler tam dogru olamiyor. Beceremedim ya da!:) Kendilerini gorsen, cok daha guzeller.

Sevgili Leman, umarim bu sene bol hasatli bir yil olur. Ben henuz yesillikleri ekemedim. Topragimiz hazir degil. Yavas yavas!:)

Onder, ben dokundum, hala elim kolumun uzantisi olarak duruyor!:) Aslinda cok buyuk degil, 10-15 cm civarinda yerden yuksekligi cicegin. Uzaktan cekince arka plana karisip cok fazla belli olmuyor. Yakindan cekince de bitkinin genel ozellikleri anlasilmiyor.

Sevgili Asli, Istanbul'da da bahar cok guzel geliyormus diye haberler geliyor tanidiklardan. Sen de bogazda baharin keyfini bizim icin cikar. Bu arada blogunda en son pembeleri sasirtma ile ilgili yazin var. Baska bir haber vardi da ben mi kacirdim?

Tijen dedi ki...

Evet evet, gördüğün çizgili, eflatunumsu pembe çiçek ebegümeci çiçeği. En alttaki ise Bodrum taraflarında yetişen muskari (orada müşkürüm derler) yanlış görmediysem.

Pinar dedi ki...

Tijen, bu ebegumeci yenilen cinsi degil di mi? Hafif tuyluce.

Muskari/muskurum bilgisi icin de cok tesekkurler. Isimlerini ogrenmek pek hosuma gidiyor.