20 Mayıs 2009 Çarşamba

Ekime Devam

Bu haftasonu (17 Mayis) sebze bahcemiz Bostancik'in baska bir yerine atladi. Bu sefer arik modeli degil ocak modeli yaptik. Yani herb'ler (bunun turkcesi ne acaba?) icin dikdortgen alanlar. Dereotu, maydanoz, semizotu ektik. 2 ocagi da cilek icin ayirdik. Ayrica ocaklarin cevrelerine misir ektik, yalniz yemelik degil, patlatmalik.

Sectigimiz alan biraz egimli oldugu icin ocaklari setler halinde hazirladik. Damla sulama hortumunu epey ugrasarak serdik ama Yuksel teyze cok seyrek olmus dedi. Herhalde en azindan baslarda hortumla sulama destegi gerekecek.



Dun karpuz, kavun, 2 cesit domates ve salatalik fidelerimiz geldi. Pinar fideleri almaktan donerken Yuksel teyze ve torunu Ece'yi getirdi. Daha once diktiklerimize artik su vermeli miyiz, ne durumdalar bir bilenden ogrenelim dedik. Sebze bahcemizin topragi pek iyi olmadigindan bunlara sakin cok su vermeyin demislerdi, o yuzden biraz kasilmis vaziyetteyiz su verme konusunda! Su verme zamani gelmis, hemen sulamayi actik, Pinar ve Yuksel teyze hemen dometesleri diktiler.

Bu sabah da kavun, karpuz ve salataligi zeytin agaclarinin dibine diktik. Yalniz orada soyle bir yanlislik yapmisiz: Gectigimiz cuma gunu (15 Mayis) yine agac diplerine karpuz ve kabak cekirdekleri ekmistik, hazir damla sulama var diye. Ama aradan gecen zaman icinde hatirlariz sandigimiz cekirdeklerin yerlerini unuttuk, Ustelik de bu arada surekli su vermedigimizden Yuksel teyze bunlar artik cikmaz dedi. Bakalim ne olacak, simdilik oncelik fidelerde. Cekirdeklerden de cikan olursa ne ala.

Hiç yorum yok: